Sjefer og sladder

Nordmenn sladrer en del på jobben. Det er det ingen som får gjort noe med. Likevel er det stadig flere av oss som har lyst til å bli sjefer.

John G. Bernander
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nordmenn vil være sjefer!

- Mange nordmenn vil nok ha høyere lønn og bestemme litt mer, sier Nitimens psykolog Marit Mogstad, når hun kommenterer undersøkelsene som viser at det bor en sjef i mange av oss. Men vet vi egentlig hva det innebærer å være sjef?

- Nei, mener Mogstad. Vi vil gjerne ha med oss statusen og lønna, men kanskje ikke alt ansvaret som følger med. Vi liker heller ikke å jobbe mye uten å få overtidsbetalt, legger hun til.

Sladder på jobben

De færreste av oss kan motstå litt sladder om våre kolleger eller sjefer. Det får nok ingen gjort noe med. Men når skal vi være på vakt overfor sladder?

- Hvis det blir måten vi omtaler våre kolleger på, så er vi ille ute og kjører, det mener Nimens psykolog, Marit Mogstad. Hun er tilbakeholden og fornuftig på dette punktet.

- Vi skal ikke si noe som vi ikke mener den det gjelder kan tåle å høre. Det bør være en kultur på en arbeidsplass som gjør det mulig å si fra på en ordentlig måte, sier Mogstad.

Hør saken: Jobbpsykologen om sladder

Hør saken: Jobbpsykologen om at alle vil bli sjefer

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.