Hopp til innhold

Siv Jensen

Siv Jensen var gjest i Stjerneklart på NRK P1.

Siv Jensen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hør: Stjerneklart med Siv Jensen

Siv Jensen ble født 1. juni 1969 i Oslo som datter av Tore Jensen og Monica Kjelsberg, som begge var selvstendig næringsdrivende. Hennes oldemor var kvinnesaksforkjemperen og Ventres første kvinnepolitiker Betzy Aleksandra Kjeldsberg.

Siv vokste opp på Majorstua sammen med den 1 år yngre broren Tom Einar og den 7 år yngre søsteren Nina. Hun gikk på Marienlyst skole før hun begynte på Oslo Handelsgymnasium, der hun tok eksamen i 1988. Hun begynte å studere på Norges Handelshøgskole der hun gikk ut som diplomøkonom i 1992. Samme år ble hun valgt inn i styret for Fremskrittspartiet i Oslo og fikk jobb som salgskonsulent i Radio 1. Året etter ble hun vararepresentant til Stortinget for Fremskrittspartiet og Oslo.

I 1994 ble Siv Jensen gruppesekretær og politisk rådgiver i Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo, og i 1995 ble hun bystyrerepresentant i Oslo, medlem av ligningsnemnda og organisatorisk nestformann i Oslo FrP. Hun fungerte som varamedlem i FrPs sentralstyre i ett år før hun ble fullverdig medlem i 1998. I 1997 ble hun valgt inn på Stortinget fra Oslo og har vært der siden – nå i sin tredje periode, som medlem av Utenrikskomitéen og formann i Fremskrittspartiets gruppestyre.

I 1999 ble Jensen valgt til 1. nestformann i partiet, i 2005 til parlamentarisk leder og da Carl I. Hagen gikk av i 2006, ble hun formann. Hun er singel og bor i Oslo.

Stjerneklart med Siv Jensen, 22.09.08 kl. 22.05 på NRK P1.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)