Hopp til innhold

Siste sending med gjengen

Innspilling av Hallo i uken har vært fast fredagsritual for Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Else Michelet. Denne fredagen spilte gjengen inn sitt aller siste program.

Hør Hallo i uken i nettradioen

Hallo i uken - Are Kalvø, Else Michelet og Espen Beranek Holm
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Siden 1990 har Hallo i uken gitt oss politisk satire, parodier og spesielt kjennskap til en viss VG-journalist.

HØR: Siste innspillingsdag

Lørdagens sending blir spesiell på mer enn en måte. Satirikerne varsler om at det blir en sending om det som er viktig, nemlig dem selv.

Den siste sendingen har fått stor oppmerksomhet, og produsent Else Michelet er lei av å svare på "hva tenker du nå"-spørsmål.

- Det er veldig morsomt og veldig fælt. Det har jeg snakket om 21 ganger de siste to dagene, så nå er metningspunktet nådd.

- Til å leve med

- Jeg synes parodien i Hallo i uken bestandig er gode. Jeg synes det er morsomt, og det synes jeg er viktig med satire, at det kan være frekt og gå ganske langt, men jeg synes ikke de er ondsinnet, sier Gerd Liv Valla.

Hun sier Hallo i ukens parodier er til å leve med.

- Det jeg husker veldig godt, var en av de første gangene jeg holdt 1. maitale på Youngstorget. Jeg ble deretter parodiert i Hallo i uken, hvor ”jeg” snakket som om jeg snakket sirup, forteller Valla.

Hennes neste 1. maitale ble derimot levert i et annet tempo.

- Jeg snakket rasende fort, for de skulle i hvert fall ikke få lov til kjøre på at jeg snakker som sirup.

Gerd-Liv Valla

EN GJENGANGER: Gerd Liv Valla sier parodiene er til å leve med

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Populært

Valla sier hun har hørt på Hallo i uken hver lørdag hun har vært i Norge og at hun kommer til å savne dagens besetning. Dermed føyer hun seg inn i rekken over norske politikere som angivelig elsker programmet.

- Det er vel grunnleggende menneskelig å like å bli sett. Det verste politikerne vet er vel å bli oversett, så det å bli parodiert i Hallo i uken må være noe stort for alle og enhver uavhengig av hva saken kanskje dreier seg om. Det viktigste er vel ikke å bli oversett, sier Sølvi Dahlen Lauvsnes som holder på med en doktorgrad om humor ved NTNU.

HØR: Gerd Liv Valla om Hallo i uken

Til høsten kommer et nytt satireprogram med Jørgen Strickert på P2, og verken Are Kalvø eller Espen Beranek Holm har klart for seg hva de skal bruke fredagene til da.

- Jeg regner med at jeg kommer til å sitte og fortelle vitser for meg selv. Lage parodier som ingen hører på og sånne ting, sier Are Kalvø.

- Jeg skal sende tekstmeldinger til deg hvor det står: Det stemmer, Are, kommer det raskt fra Espen Beranek Holm.

LES: P3er til Hallo i uken

Hør gjengens siste Hallo i uken-sending lørdag kl. 15.03 i P2.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)