NRK Meny
Normal

Siste portrett av Heath Ledger

Det siste portrettet av Heath Ledger, som skuespilleren satt modell for mindre enn to måneder før sin død, vises nå på Art Gallery of New South Wales i Sydney.

'Heath' av Vincent Fantauzzo

'Heath' av Vincent Fantauzzo.

Foto: ANOEK DE GROOT / AFP

Maleriet av kunstneren Vincent Fantauzzo fra Melbourne var lenge aktuelt for årets Archibald-pris, Australias fremste utmerkelse for portrettkunst.

Heath Ledger er død

Døde ved et uhell

Til familien

Fantauzzo sier til The Art Newspaper at han vil gi trippel-portrettet til Ledgers familie.

- Hans foreldre, familie og venner har veldig lyst på maleriet. Dette føles riktig siden han satt modell i morens hus i Perth. Hun var en viktig del av prosessen, hun laget te til oss og obeserverte fra sidelinjen.

- Inspirerende

Fantauzzo sier at Ledger var en av de mest karismatiske personer han har møtt.

- Før han satt modell satt vi i timesvis og snakket om kunst. Han var vittig og sarkastisk, men med en gang vi startet var han fullstendig konsentrert. Det var veldig inspirerende.

Ledger ble 22. januar funnet død i sin leilighet i New York.

Vincent Fantauzzo

Vincent Fantauzzo intervjues foran bildet av Heath Ledger.

Foto: ANOEK DE GROOT / AFP

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).