Hopp til innhold

Sist, men ikke minst

Sven Åge Skavlan er en stor beundrer av sin storebror, Fredrik Skavlan. I den grad at han har laget et eget talkshow på Drammens lokal-TV. Showet "Sist, men ikke minst" parkerer "God kveld, Norge" i dyneløftende nyheter fra Drammen.

Av:
Synne Hedlo

Eplet og stammen

Trigger-redaksjonen med Thomas Numme i spissen har laget dokumentar-serien, "Eplet faller ikke alltid like langt fra stammen", om småsøsknene til TV-kjendisene.

New shit, same wrapping?

Sven Åge Skavlan, lillebror til den ikke ukjente Fredrik Skavlan, er med i serien. Sven Åge kan ikke være dårligere enn sin storebror. Dermed er "Sist, men ikke minst" ikke ulikt Fredrik Skavlans Først & sist på NRK1 i formen. Innholdet er derimot noe mer lokalt og privat. En tape er kommet Underholdnings nettredaksjon for hånden.

Pop-stjerne og forfatter

Sven Åge ønsker velkommen og starter med en presentasjon av showets pop-stjernegjest.

- I Drammens Tidende i dag sier dattera til Per Terje Martinsen: "Jeg vil bli pop-stjerne". Velkommen, Janne. Åssen går ´e med faren din forresten?

Janne kvitrer et svar, men blir raskt avbrutt til fordel for presentasjonen av Terje Ragnes, forfatter av NRKs ungdomsserie Fjortis.

- Du ha´kke tenkt til å fløtte tebake te Drammen ´a? spør Sven Åge.

Den gravide og homsen

Sist, men ikke minst kameraføring

Så må gjestene bytte mikrofon, for det er Mona Steinsholt som står for tur. Hun har nemlig startet ny SATS-filial i Drammen. På lasset har hun fått med seg Rita, men er Evy er blitt gravid. Ellers blir Siv og Frida med - og Mads.

- Homsen det? spør Sven Åge.

Den hotteste skilsmissen

Min skilsmisse, kanskje..?

- Da skal vi over til noe helt annet. Vi skal nemlig snakke om skilsmisser, smiler Sven Åge.

- Hvilke skilsmisser har gjort mest inntrykk på dere i Drammen?

- Ja, det får jo bli min det, kanskje..? nøler Terje.

Men alle blir enige om at skilsmissen til de som bodde i 3. etasje over urmakeren er mer spennende.

Lyd og video

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober