NRK Meny
Normal

Sist, men ikke minst

Sven Åge Skavlan er en stor beundrer av sin storebror, Fredrik Skavlan. I den grad at han har laget et eget talkshow på Drammens lokal-TV. Showet "Sist, men ikke minst" parkerer "God kveld, Norge" i dyneløftende nyheter fra Drammen.

Av:
Synne Hedlo

Eplet og stammen

Trigger-redaksjonen med Thomas Numme i spissen har laget dokumentar-serien, "Eplet faller ikke alltid like langt fra stammen", om småsøsknene til TV-kjendisene.

New shit, same wrapping?

Sven Åge Skavlan, lillebror til den ikke ukjente Fredrik Skavlan, er med i serien. Sven Åge kan ikke være dårligere enn sin storebror. Dermed er "Sist, men ikke minst" ikke ulikt Fredrik Skavlans Først & sist på NRK1 i formen. Innholdet er derimot noe mer lokalt og privat. En tape er kommet Underholdnings nettredaksjon for hånden.

Pop-stjerne og forfatter

Sven Åge ønsker velkommen og starter med en presentasjon av showets pop-stjernegjest.

- I Drammens Tidende i dag sier dattera til Per Terje Martinsen: "Jeg vil bli pop-stjerne". Velkommen, Janne. Åssen går ´e med faren din forresten?

Janne kvitrer et svar, men blir raskt avbrutt til fordel for presentasjonen av Terje Ragnes, forfatter av NRKs ungdomsserie Fjortis.

- Du ha´kke tenkt til å fløtte tebake te Drammen ´a? spør Sven Åge.

Den gravide og homsen

Sist, men ikke minst kameraføring

Så må gjestene bytte mikrofon, for det er Mona Steinsholt som står for tur. Hun har nemlig startet ny SATS-filial i Drammen. På lasset har hun fått med seg Rita, men er Evy er blitt gravid. Ellers blir Siv og Frida med - og Mads.

- Homsen det? spør Sven Åge.

Den hotteste skilsmissen

Min skilsmisse, kanskje..?

- Da skal vi over til noe helt annet. Vi skal nemlig snakke om skilsmisser, smiler Sven Åge.

- Hvilke skilsmisser har gjort mest inntrykk på dere i Drammen?

- Ja, det får jo bli min det, kanskje..? nøler Terje.

Men alle blir enige om at skilsmissen til de som bodde i 3. etasje over urmakeren er mer spennende.

Lyd og video

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3