Normal

Siri Lill Mannes

Siri Lill Mannes var gjest 25. oktober 2010

Siri Lill Mannes
Foto: Larsen, Bjørn Erik / SCANPIX

SIRI LILL MANNES’ CV

Siri Lill Mannes ble født 29. juni 1970 i Vedavågen på som datter av lærerparet Karin og Leif Harald Mannes. Hun vokste opp i den lille bygda Vea på Karmøy sammen med foreldrene og 3 yngre brødre. Hun gikk på Vedavågen barneskole, Åkrehavn ungdomsskole. Hun trente kulestøt og deltok tre år på rad i Tyrvinglekene i Oslo der hun vant. Et par av kretsrekordene hun satte den gangen, står fortsatt. Hun ble uttatt til en nasjonal samling for landets beste kulestøtere, men sluttet da hun fikk beskjed om å legge på seg.

Begynte i nærradio

Mens hun gikk på ungdomsskolen jobbet hun i nærradioen Radio 102 og skrev artikler for Hugesunds Avis. Etter ungdomsskolen reiste hun som Rotary utvekslingsstudent til Bendigo i delstaten Victoria i Australia og fullførte videregående skole der på 1 ½ år. Da hun kom hjem til Karmøy, fikk hun lærerjobb for en tredjeklasse ved Nordheim skole.

Militær karriere

Så reiste hun i 1988 til Heistadmoen for å ta Forsvarets befalsutdanning og ble etter hvert sendt til Lutvann for å lære russisk som tidenes yngste til da.

TV2

I begynnelsen av juni 1992 kom hun til TV2 der hun fikk jobb som utenriksreporter, tre måneder før sendingene startet. I svangerskapspermisjonene tok hun historie hovedfag ved Universitetet i Bergen, og hun har også studert statsvitenskap i USA.

I 1995 ble hun nyhetsanker på TV2s morgensendinger, og i 1999 fikk hun tilsvarende jobb på kveldssendingene. I 2000 fikk hun Kringkastingsprisen for godt språk i media. I 2003 ga hun ut boken ”Livvakt i helvete – Aleksandr og krigen i Tsjetsjenia”. I

Eget firma

2005 ble hun skilt fra ektemannen Tor Helge Eiken, og i vår ga hun ut kriminalromanen ”66 grader nord”. Sist sommer sluttet hun i TV2 for å konsentrere seg helt og fullt om sitt firma SpeakLab som hun driver sammen med bergenseren Arne Møller.

Hun bor i Os utenfor Bergen sammen med barna Tord på 15 og Silja på 12 år.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.