NRK Meny
Normal

Sint og angrende «sjef»

Bergensaktuelle Bruce Springsteen angrer på salgsstrategi og raser mot billettdistributør.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen er både angrende og sint.

Foto: Matt Rourke / Scanpix/AP

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen spilte nylig som pauseunderholdning på den amerikanske cupfinalen, Super Bowl.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Først måtte han gå ut og be om unnskyldning til fansen. Han lot nemlig varehusgiganten Wal-Mart selge hans siste plate, eksklusivt. Dette har fansen vært i harnisk over.

Kontroversiell personalpolitikk

Årsaken er selskapets kontroversielle personalpolitikk. Blant annet anklages kjeden for altfor lave lønninger til sine ansatte og manglende anerkjennelse av fagforeninger.

Dette stemmer dårlig med Springsteens image som arbeiderklassens talsperson.

– Det er en stor feil. Vanligvis er vi oppegående når det gjelder slike ting, men dette her gikk oss hus forbi. Men fansen er våken og får det med seg, og slik skal det være, sa han til New York Post .

Sint

Nå er Springsteen sint, fordi billettselgeren Ticketmaster oppfordrer fansen til å kjøpe billettene dyrere enn de egentlig trenger.

Sist mandag ble billettene til «bossens» konserter i USA lagt ut for salg. På billettdistributør Ticketmaster sine hjemmesider ble imidlertid fansen lenket videre til nettsiden TicketsNow. Dette er et nettsted for privat videresalg av billetter – gjerne til langt høyere pris enn hos Ticketmaster.

På sin egen hjemmeside går Springsteen hardt ut mot denne praksisen.

- TicketsNow skal i utgangspunktet være en ekstra tjeneste for de som allerede har kjøpt billetter, der de kan utveksle og handle billetter med hverandre – og uheldigvis også spekulere i dette, heter det på hjemmesiden

Inn på førsteplass

Samtidig kan Bruce Springsteen glede seg over at hans nye plate «Working on a Dream» gikk inn på førsteplassen på den amerikanske albumlisten med 224.000 solgte eksemplarer i uka som gikk. Det er hans niende førsteplass på den amerikanske albumlisten.

Bruce Springsteen og E Street innleder sin verdensturné i april og spiller i Bergen 9. og 10. juni. Konsertene ble forøvrig utsolgt på kort tid .

Flere kulturnyheter