NRK Meny
Normal

Sindre Sætre

Sindre Sætre byrja å spele trekkspel når han var ein 5-6 år, men så fekk trommer ein plass i Bergensgutens hjarte. No er det marimba som gjelder.

Sindre Sætre
Foto: Bilde frå audition

Er du ein av dei som no sit der å tenkjer, kva i alle dagar er ein marimba? Då skal du få svaret no; marimba er eit afrikansk og mellomamerikansk slaginstrument

I dag studerer han klassisk slagverk ved Grieg-akademiet i heimbyen Bergen. Det han draumar om er å bli eit av dei største namna i verda innanfor sitt instrument.

På laurdag vert han i alle fall eit eit stort namn på Kjempesjansen, og gjennom fjernsynsruta di skal han framføre "Czardas" av Vittorio Monti. Den kan du og sjå og høyre frå hans audition  her.

Einsam draum

Akkurat no har ikkje Sindre nokon spesiell person å dele draumen sin med, men kanskje om ikkje lang tid vil det stå nokon på sidelinja og klappe takta til marimbaen hans.

- Hadde jo vore greit å kanskje finne seg ei kone ein gong, kanskje fått nokre born og slikt, seier Sindre med eit smil.

Kva vil du bruke pengane du vinn til?

Sindre Sætre
Foto: Bilde frå audition

- Det eg har lyst til er å fortsette studia ved ein topp skule i USA, eller kanskje i Europa ein stad. Så pengane vil nok i første omgang bli brukt på å studere vidare. 

På gøy med Sindre:

Har du nokre spesielle interesser?

Liker godt å fiske

Kva er det mest ”nerdete” ved deg?

Sikkert som dei fleste musikkstudentar, alle timane i øvingsrommet.

Redd for noko?

Det er eit eller anna med edderkoppar som gjer meg litt smådårleg.