Simpsons-skaper lager ny animasjonsserie

På oppdrag fra Netflix skal den verdenskjente serieskaperen Matt Groening, som blant annet står bak Simpsons, lage en ny animasjonsserie for voksne.

TV-New Groening Cartoon Matt Groening

NY SERIE: Matt Groening er nå i gang med en ny serie for Netflix.

Foto: Tonya Wise / AP

Serien har fått navnet «Disenchantement», og vil ha premiere i 2018. Handlingen er lagt til et kongerike i middelalderen.

Man følger prinsessen Bean som i følge markedsføringsmaterialet er hard på flaska, og hennes alvevenn Elfo og prinsessens «personlige demon» Luci. Sammen skal trioen møte på troll og andre fantasiskapninger.

Serien vil ha med en rekke kjente skuespillere. Blant annet skal Abbi Jacobson, Nat Faxon og Eric Andre ha stemmer til hovedkarakterene.

TELEVISION-THESIMPSONS

SIMPSONS: Matt Groening sammen med figurene i TV-serien «Simpsons».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I en uttalelse fra Netflix sier Groening at serien vil ta for seg flere eksistensielle spørsmål.

– «Disenchantement» vil handle om livet og døden, kjærlighet og sex, og hvordan man skal kunne le i en verden full av lidelse og idioter, til tross for hva eldre og andre idioter forteller deg, sier Groening.

Visepresident for originalinnhold i Netflix, Cindy Holland, sier Netflix ikke kunne vært gladere for å få Groening med på å lage en serie for dem.

– Serien vil ha hans karakteristiske animasjonsstil, og vi føler at den er perfekt for animasjonsfans som bruker Netflix.

Netflix er et av verdens største nett-tv aktører, og har 104 millioner medlemmer i 190 land. Til sammen ses det 125 millioner timer med TV-show og filmer hver dag.

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.