NRK Meny
Normal

Simpsons-skaper lager ny animasjonsserie

På oppdrag fra Netflix skal den verdenskjente serieskaperen Matt Groening, som blant annet står bak Simpsons, lage en ny animasjonsserie for voksne.

TV-New Groening Cartoon Matt Groening

NY SERIE: Matt Groening er nå i gang med en ny serie for Netflix.

Foto: Tonya Wise / AP

Serien har fått navnet «Disenchantement», og vil ha premiere i 2018. Handlingen er lagt til et kongerike i middelalderen.

Man følger prinsessen Bean som i følge markedsføringsmaterialet er hard på flaska, og hennes alvevenn Elfo og prinsessens «personlige demon» Luci. Sammen skal trioen møte på troll og andre fantasiskapninger.

Serien vil ha med en rekke kjente skuespillere. Blant annet skal Abbi Jacobson, Nat Faxon og Eric Andre ha stemmer til hovedkarakterene.

TELEVISION-THESIMPSONS

SIMPSONS: Matt Groening sammen med figurene i TV-serien «Simpsons».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I en uttalelse fra Netflix sier Groening at serien vil ta for seg flere eksistensielle spørsmål.

– «Disenchantement» vil handle om livet og døden, kjærlighet og sex, og hvordan man skal kunne le i en verden full av lidelse og idioter, til tross for hva eldre og andre idioter forteller deg, sier Groening.

Visepresident for originalinnhold i Netflix, Cindy Holland, sier Netflix ikke kunne vært gladere for å få Groening med på å lage en serie for dem.

– Serien vil ha hans karakteristiske animasjonsstil, og vi føler at den er perfekt for animasjonsfans som bruker Netflix.

Netflix er et av verdens største nett-tv aktører, og har 104 millioner medlemmer i 190 land. Til sammen ses det 125 millioner timer med TV-show og filmer hver dag.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).