Simpsons-skaper lager ny animasjonsserie

På oppdrag fra Netflix skal den verdenskjente serieskaperen Matt Groening, som blant annet står bak Simpsons, lage en ny animasjonsserie for voksne.

TV-New Groening Cartoon Matt Groening

NY SERIE: Matt Groening er nå i gang med en ny serie for Netflix.

Foto: Tonya Wise / AP

Serien har fått navnet «Disenchantement», og vil ha premiere i 2018. Handlingen er lagt til et kongerike i middelalderen.

Man følger prinsessen Bean som i følge markedsføringsmaterialet er hard på flaska, og hennes alvevenn Elfo og prinsessens «personlige demon» Luci. Sammen skal trioen møte på troll og andre fantasiskapninger.

Serien vil ha med en rekke kjente skuespillere. Blant annet skal Abbi Jacobson, Nat Faxon og Eric Andre ha stemmer til hovedkarakterene.

TELEVISION-THESIMPSONS

SIMPSONS: Matt Groening sammen med figurene i TV-serien «Simpsons».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I en uttalelse fra Netflix sier Groening at serien vil ta for seg flere eksistensielle spørsmål.

– «Disenchantement» vil handle om livet og døden, kjærlighet og sex, og hvordan man skal kunne le i en verden full av lidelse og idioter, til tross for hva eldre og andre idioter forteller deg, sier Groening.

Visepresident for originalinnhold i Netflix, Cindy Holland, sier Netflix ikke kunne vært gladere for å få Groening med på å lage en serie for dem.

– Serien vil ha hans karakteristiske animasjonsstil, og vi føler at den er perfekt for animasjonsfans som bruker Netflix.

Netflix er et av verdens største nett-tv aktører, og har 104 millioner medlemmer i 190 land. Til sammen ses det 125 millioner timer med TV-show og filmer hver dag.

Kulturstrøm

  • Ny type kunst på Høstutstillingen

    Nytt i år er at søkere ikke trenger å sende inn det fysiske verket. Det legger til rette for kunst som ellers ikke kunne blitt vist. I år kom det inn 2344 søknader til Høstutstillingen. Det er overraskende stor forskjell på verkene forhold til i fjor, sier juryleder Anne Ihle. I år er det mer politisk kunst og tematikk rundt det å holde noen mennesker inne og andre ute. Utstillingen åpner 7. september.

    Anna Ihle leder for juryen til Høstutstillingen 2019
    Foto: Norske Billedkunstnere
  • Dobler penger til sikring av kirker

    KrF har fått gjennomslag for et forslag om å doble beløpet til istandsetting og bedre sikring av kirker. Økningen er på 20 millioner kroner. 80 prosent av norske middelalderkirker i stein har ikke automatisk slokkeanlegg.