Simpsons-skaper lager ny animasjonsserie

På oppdrag fra Netflix skal den verdenskjente serieskaperen Matt Groening, som blant annet står bak Simpsons, lage en ny animasjonsserie for voksne.

TV-New Groening Cartoon Matt Groening

NY SERIE: Matt Groening er nå i gang med en ny serie for Netflix.

Foto: Tonya Wise / AP

Serien har fått navnet «Disenchantement», og vil ha premiere i 2018. Handlingen er lagt til et kongerike i middelalderen.

Man følger prinsessen Bean som i følge markedsføringsmaterialet er hard på flaska, og hennes alvevenn Elfo og prinsessens «personlige demon» Luci. Sammen skal trioen møte på troll og andre fantasiskapninger.

Serien vil ha med en rekke kjente skuespillere. Blant annet skal Abbi Jacobson, Nat Faxon og Eric Andre ha stemmer til hovedkarakterene.

TELEVISION-THESIMPSONS

SIMPSONS: Matt Groening sammen med figurene i TV-serien «Simpsons».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I en uttalelse fra Netflix sier Groening at serien vil ta for seg flere eksistensielle spørsmål.

– «Disenchantement» vil handle om livet og døden, kjærlighet og sex, og hvordan man skal kunne le i en verden full av lidelse og idioter, til tross for hva eldre og andre idioter forteller deg, sier Groening.

Visepresident for originalinnhold i Netflix, Cindy Holland, sier Netflix ikke kunne vært gladere for å få Groening med på å lage en serie for dem.

– Serien vil ha hans karakteristiske animasjonsstil, og vi føler at den er perfekt for animasjonsfans som bruker Netflix.

Netflix er et av verdens største nett-tv aktører, og har 104 millioner medlemmer i 190 land. Til sammen ses det 125 millioner timer med TV-show og filmer hver dag.

Kulturstrøm

 • Karpe til Jugendfest

  Duoen Karpe er nå bekreftet til neste års Jugendfest. Det skriver Momentium i ei pressemelding. – Karpe er et av de største musikkfenomenene i Norge i moderne tid, og den artisten som desidert flest har ønsket seg til neste års Jugendfest, sier Steffen Kjevik i Momentium.

  Karpe Diem
  Foto: Karpe Diem
 • – Avislesere ofres

  25.000 abonnenter kan miste papiravisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn, skriver Klassekampen. Forslaget innebærer at Postens avisdistribusjon på hverdager blir lyst ut på anbud. Abonnenter bosatt i områder som ligger langt utenfor allfarvei, blir rammet, når posten skal spare en halv milliard kroner i året, ifølge beregninger fra Mediebedriftenes Landsforening. Allerede fra 2020 tar Posten sikte på å halvere antall postdager.

 • Obamas bok sluppet i Norge

  Selvbiografien til Michelle Obama, «Becoming», ble sluppet i Norge klokken 00:01 natt til tirsdag 13.11. Det var blant de første i hele verden, og seks timer før USA, fordi de norske forleggerne forholdt seg til lokal tid, ikke amerikansk. I boka tar den tidligere førstedamen blant annet for seg temaene spontanabort, ekteskapsproblemer og Donald Trump. NRK Bok var til stede på bokslippet i natt .

  Michelle Obama selvbiografi slippes i Oslo