NRK Meny
Normal

Simply Red sier takk for seg

Den britiske gruppa Simply Red er historie, 25 år etter at den så dagens lys.

Simply Red

Den britiske gruppa Simply Red er historie, 25 år etter at den så dagens lys. Det kunne bandets frontmann, den røde krølltoppen Mick Hucknall (bildet), opplyse torsdag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Simply Red, Mick Hucknall

Simply Red sier at han ønsker å «finne opp» en ny form for musikk, inspirert av R&B-låter fra 60-tallet.

Foto: EDMOND TERAKOPIAN / AFP

Det kunne bandets frontmann, den røde krølltoppen Mick Hucknall (47), opplyse torsdag.

«mer enn nok»

Vokalisten sa i et intervju med den britiske radiokanalen Gold Radio at 25 år var «mer enn nok for hvem som helst».

- Jeg har akkurat spilt inn et hyllestalbum til R&B-artisten Bobby Bland. Det er et soloprosjekt og jeg har hatt så mye glede av det allerede, at jeg føler at tiden er moden for å slå igjen boka, sier han i radiointervjuet som blir sendt lørdag.

Vil «finne opp» ny musikk

I intervjuet forteller han også at han ønsker å «finne opp» en ny form for musikk, inspirert av R&B-låter fra 60-tallet.

- Det er en stor utfordring, men jeg kan ikke gjøre det under navnet Simply Red.

Hucknall kunne fortelle at «Stay» blir Simply Reds siste studioalbum og at de går hver til sitt etter en turne som er planlagt i 2009.

Manchester United-fan

«Stay» var det tredje studioalbumet bandet ga ut på sitt eget plateselskap Simplyred.com. Navnet Simply Red kom av vokalist Mick Hucknalls begeistring for fotballlaget Manchester United, hans venstrevridde politiske meninger og hans hårfarge.

Totalt har bandet solgt over 50 millioner plater og toppet lister med utgivelser som ”A New Flame”, ”Stars” og ”Life”.

Kulturstrøm

 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic.

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold
 • 16 millioner til bibliotek

  Nasjonalbiblioteket har bevilget 16 millioner kroner til 56 prosjekter og utviklingstiltak i bibliotek over hele landet. En rekke av prosjektene som har fått støtte er knyttet til videreutvikling av bibliotektilbudet til barn og unge, og mange bibliotek er nå spesielt opptatt av å invitere innbyggerne og lokalsamfunnet inn i utviklingsprosessen (NTB).