Hopp til innhold

Simply Red sier takk for seg

Den britiske gruppa Simply Red er historie, 25 år etter at den så dagens lys.

Simply Red

Den britiske gruppa Simply Red er historie, 25 år etter at den så dagens lys. Det kunne bandets frontmann, den røde krølltoppen Mick Hucknall (bildet), opplyse torsdag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Simply Red, Mick Hucknall

Simply Red sier at han ønsker å «finne opp» en ny form for musikk, inspirert av R&B-låter fra 60-tallet.

Foto: EDMOND TERAKOPIAN / AFP

Det kunne bandets frontmann, den røde krølltoppen Mick Hucknall (47), opplyse torsdag.

«mer enn nok»

Vokalisten sa i et intervju med den britiske radiokanalen Gold Radio at 25 år var «mer enn nok for hvem som helst».

- Jeg har akkurat spilt inn et hyllestalbum til R&B-artisten Bobby Bland. Det er et soloprosjekt og jeg har hatt så mye glede av det allerede, at jeg føler at tiden er moden for å slå igjen boka, sier han i radiointervjuet som blir sendt lørdag.

Vil «finne opp» ny musikk

I intervjuet forteller han også at han ønsker å «finne opp» en ny form for musikk, inspirert av R&B-låter fra 60-tallet.

- Det er en stor utfordring, men jeg kan ikke gjøre det under navnet Simply Red.

Hucknall kunne fortelle at «Stay» blir Simply Reds siste studioalbum og at de går hver til sitt etter en turne som er planlagt i 2009.

Manchester United-fan

«Stay» var det tredje studioalbumet bandet ga ut på sitt eget plateselskap Simplyred.com. Navnet Simply Red kom av vokalist Mick Hucknalls begeistring for fotballlaget Manchester United, hans venstrevridde politiske meninger og hans hårfarge.

Totalt har bandet solgt over 50 millioner plater og toppet lister med utgivelser som ”A New Flame”, ”Stars” og ”Life”.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober