Hopp til innhold

Silent Winds of Blackpool

Forfatteren Victoria hører stemmer i hodet. Hun tror de kommer fra historien hun skriver på. På vei for å besøke søsteren i London, lander hun på Heathrow i det en atombombe går av i sentrale London.

Silent winds of Blackpool
Foto: NRK Radioteatret

Store deler av den byen blåses bort. Bomben ble brakt dit ombord på en seilbåt i Themsen.


På vei ut av kaoset møter Victoria, som er gravid i femte måned, igjen stemmen, en mann som frem til da bare har vært en av hennes indre stemmer. Hvorfor vet han alt om bomben som akkurat har gått av?


Det hun trodde var en del av hennes neste roman viser seg å være noe ganske annet.

Christopher Grøndahl

Christopher Grøndahl fikk Ibsenprisen 2007 for Silent Wind of Blackpool og Tundra. han har skrevet en rekke hørespill for Radioteatret.

Foto: Aida M. Grøndahl

Ibsenprisen
Christopher Grøndahl ble tildelt Ibsenprisen 2007 for Silent Winds of Blackpool. Hørespillet hadde urpremiere i Radioteatret høsten 2006. Produksjonen ble nominert til Prix Europa 2006 i klassen beste europeiske hørespill.

Grøndahl har skrevet flere svært aktuelle stykker for Radioteatret. Premieren på hans debut, Niveanatt, måtte på grunn av hendelsene 11. september 2001 utsettes. Stykket begynner med at en bilbombe sprenges på utsiden av den amerikanske ambassade.

Grøndahls andre stykke RISK, vant for første gang i norsk radiodramasammenheng «Prix Europa» for beste hørespill.

Om produksjonen
Regi: Marit Moum Aune
Lyddesign: Wenche Ødegaard
Musikk: Eivind Aarseth
Inspisient: Camilla Liby Clausen
Dramaturg og produsent: Helge Andersen

I rollene
Heidi Goldmann (Kvinne/Victoria Hammer)
Christoffer Staib (Nils)
Anders Mordal (Mann)
Jorunn Kjellsby (Mor)
Iren Reppen (Søster)
Kikki Stormo
Simon Lay
David Allen
Vidar Magnussen
Arvid Larsen
Nicola Samad
Kristin Zachariassen

Silent wind og Blackpool

Under innspillingen av en bilscene. F.v. Skuespillerne Heidi Goldmann og Christoffer Staib, regissør Marit Moum Aune og lyddesigner Wenche Ødegaard.

Foto: Radioteatret


Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober