NRK Meny
Normal

Dansk politi sikter Se og Hør-journalister

Politiet sikter Aller Media og to tidligere journalister i danske Se og Hør for å ha publisert følsomme opplysninger.

Dansk Se og hør

Aller Media eier danske Se og hør

Foto: Instagram.com/Seoghoerdk

Den ene av journalistene er forfatteren av boken som startet hele skandalen i danske Se og Hør, «Livet, det forbandede» av Ken B. Rasmussen.

I boken skriver forfatteren om en hemmelig IT-spesialist som overvåket kjendiser og kongelige i Danmark for danske Se og Hør.

Den danske avisen BT skrev i slutten av april at dette faktisk skjedde, og at Se og Hør i perioden fra 2008 til 2012 betalte en IT-ekspert for detaljert informasjon om kjente personers kredittkortbruk.

LES OGSÅ:

Politiet ransaket i dag Aller Media, forlaget Bogkompagniet og boligene til de to tidligere Se og Hør- journalistene.

– Det ble gjort for å sikre beviser hos mistenkte, sier politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemelding fra København Vestegns Politi.

Avhøres i dag

De to tidligere journalistene blir siktet og avhørt, siden blir de løslatt, opplyser politiet. De er siktet for å skaffet seg tilgang til følsomme opplysninger om andre hos IBM og Nets, via en tidligere ansatt hos IMB.

Se og Hørs kilde er også siktet i saken. Nyhetsjef i Se og Hør fra 2007 til 2013, Lise Bondesen, er også tidligere avhørt av politiet, men ikke siktet i saken.

Lars Løkke Rasmussen, Iben Hjejle, prins Henrik

– BLE OVERVÅKET: Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (fra venstre), skuespiller Iben Hjejle og Danmarks prins Henrik er blant kjendisene som Se og Hør ifølge danske medier skal ha overvåket kredittkortaktiviteten til. Foto: Fred Prouser/Don Emmert/Krister Sørbø / Reuters/Afp/NTB Scanpix

Foto: Fred Prouser/Don Emmert/Krister Sørbø / Reuters/Afp/NTB Scanpix

Norsk og dansk granskning

Aller har nedsatt en egen granskingskommisjon som skal granske både den danske og den norske delen av konsernet.

Gruppen har fått frie tøyler til å undersøke alle nivåer i konsernet, alt fra økonomiske forhold til e-post og servere.

– Vi må finne ut om det har foregått ulovligheter, hvilket omfang det har hatt, hvordan det kunne skje og hvem som har tillatt det. Når alle fakta og sannheten har kommet frem, skal vi handle deretter, har administrerende direktør Pål Thore Krosby sagt.