NRK Meny
Normal

Sigurd Wongraven har fått hjernesvulst

Frontfiguren i black metal-bandet Satyricon forteller på Instagram at han har vært svært syk i åtte dager, og at han har fått påvist hjernesvulst.

Sigurd Wongraven

Sigurd Wongraven forteller at han kan leve med hjernesvulsten så lenge den ikke blir større.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Wongraven (39) skriver på Instagram at han for åtte dager siden ble fraktet til sykehuset etter å ha vært svært syk. Det var VG som først omtalte saken.

Godartet svulst

Scanninger har vist at det er en svulst i hodet, og at den mest sannsynlig er godartet.

– Jeg kan leve med den så lenge den ikke vokser seg større. Det er ekstremt komplisert å fjerne den, og bør bare gjøres dersom den vokser i størrelse og det er et spørsmål om liv eller død, skriver Wongraven.

Han skriver videre at han ikke synes synd på seg selv, og at mange andre har langt verre ting å forholde seg til.

Innflytelsesrikt band

Wongraven vil bruke de neste to ukene til å få tilbake kreftene før han fortsetter med Satyricon, samt sin vinproduksjon.

Wongravens band er en av black metal-sjangerens største band på verdensbasis. Spesielt platene Volcano (2002) og Now, Diabolical (2006) ses på om deres viktigste og mest innflytelsesrike plater. Bandet har turnert svært mye verden over, og nyter stor respekt internasjonalt.

Bandets foreløpig siste plate, «Satyricon», kom i 2013.

Sigurd Wongraven på instagram

Sigurd Wongraven forteller åpent om hjernesvulsten på Instagram.

Foto: Skjermdump

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!