Hopp til innhold

Sigrid A-listet på BBC Radio: – Låten handler om relasjoner

Artist Sigrid Raabe er A-listet på BBC Radio 1 med den nye låten «High Five», som har en helt spesiell betydning for henne.

Sigrid, The Tonight Show Starring

Artist Sigrid Raabe gjør det stort i England. Den nye låten «High Five» er A-listet på BBC Radio 1. Her fra da hun gjestet «The Tonight Show» tidligere i år.

Foto: Andrew Lipovsky / NBC

– Den handler om hvor viktig det er for meg å ha relasjoner. Enten det er vennskap, mer enn vennskap eller arbeidsforhold. Det er så viktig å ha relasjoner som er ekte, sier Sigrid.

Hun står og signerer plater i en platebutikk i Oslo. 21-åringen har mange baller i luften – og det å ha ekte relasjoner er viktig, sier artisten.

– Jeg tror det er viktig for å ha sterke relasjoner, at man viser seg selv på alle mulige måter.

Hun mener at det er viktig å være ærlig med hverandre, og at man tørr å snakke om ting som kan være vanskelig.

A-listet

Nylig ble den nye låten A-listet på BBC Radio 1 i England. Tidligere i år gikk hun også til topps i den engelske kanalens årlige kåring, BBC Sound, som betyr at de ser på hennes musikk som lyden av 2018.

– Det er ganske sykt å ha vunnet den, når de folkene som har vunnet før er noen av mine største inspirasjoner, som Adele for eksempel, sier hun.

Og i den nye EP-en ser vi kanskje en litt mer sårbar Sigrid, ifølge henne selv.

– Den nye EP-en er enda mer sårbar. Men det å være sårbar viser også stor styrke, så jeg synes det er veldig spennende å snakke om de tingene her også, sier hun.

Artist Sigrid Raabe er A-listet på BBC Radio 1 med den nye låten «High Five»

– Det er sykt stas

For Sigrid er det viktig at folk kan kjenne seg igjen i det hun synger om i låtene sine. Hun henter inspirasjon fra ting hun opplever selv, eller det andre rundt henne opplever.

Hun forklarer at hun prøver å skrive låtene i en universell kontekst, slik at publikum kan kjenne seg igjen.

– Det er det jeg synes er så fantastisk med pop – selvfølgelig i andre sjangre også – men spesielt med pop, fordi det er en bred sjanger som ofte snakker til følelsene til folk, sier hun.

Hun synes det er stas å fremføre låtene mens publikum synger med. Og på tross av stor anerkjennelse i både inn – og utland, tar hun det ikke for gitt at musikken faller i god smak hos publikum.

– Jeg har planer om å holde på med dette så lenge jeg kan. Så jeg satser jo bare på at jeg får lov å slippe mer musikk og at folk liker det, sier hun smilende.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.