NRK Meny
Normal

Sidsel Wold blir NRKs nye fjes i Istanbul

Sidsel Wold er ansatt som NRKs nye korrespondent i Istanbul. Hun overtar etter Kristin Solberg, som etter sommeren overtar som Midtøsten-korrespondent.

Sidsel Wold

NRK-VETERAN: Sidsel Wold er mangeårig NRK-medarbeider, og har tidligere vært Midtøsten-korrespondent. Nå skal hun dekke Tyrkia og sentral-Asia med base i Istanbul.

Foto: NRK

Wold, som var NRKs Midtøsten-korrespondent fra 2007 til 2011, får nå ansvaret for dekningen av Tyrkia, Iran, Pakistsan, Afghanistan India, og de kurdiske områdene i Tyrkia og nabolandene.

– Sidsel er en meget erfaren korrespondent som kjenner dekningsområdet godt. Vi har store forventninger til jobben hun skal gjøre, sier utenrikssjef Knut Magnus Berge i NRK Nyheter.

Wold selv er svært glad for de nye utfordringene som følger med jobben på Istanbul-kontoret.

– Jeg er veldig, veldig glad over å få jobben. Det er et veldig interessant område, med en del nye land for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med muslimske land utenfor den arabiske verden, og jeg ser veldig frem til å dekke Iran igjen, sier Wold.

Kristin Solberg, som i dag er NRKs medarbeider i Istanbul, bytter arbeidsområde og blir ny Midtøsten-korrespondent når Sigurd Falkenberg Mikkelsens periode nå tar slutt.

Hun overtar dermed ansvaret for Nord-Afrika og den arabiske halvøy, inkludert Israel, Syria og Libanon.

Både Wold og Solberg tiltrer korrespondentstillingene til høsten.

Dette er NRKs korrespondenter fra og med høsten 2016:

 • Washington DC: Tove Bjørgaas og Gro Holm
 • Nairobi: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun
 • Beijing: Peter Svaar
 • London: Espen Aas
 • Moskva: Morten Jentoft
 • Brussel: Philip Lote
 • Berlin: Guri Norstrøm
 • Istanbul: Sidsel Wold
 • Midtøsten: Kristin Solberg

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP