Sidsel Wold blir NRKs nye fjes i Istanbul

Sidsel Wold er ansatt som NRKs nye korrespondent i Istanbul. Hun overtar etter Kristin Solberg, som etter sommeren overtar som Midtøsten-korrespondent.

Sidsel Wold

NRK-VETERAN: Sidsel Wold er mangeårig NRK-medarbeider, og har tidligere vært Midtøsten-korrespondent. Nå skal hun dekke Tyrkia og sentral-Asia med base i Istanbul.

Foto: NRK

Wold, som var NRKs Midtøsten-korrespondent fra 2007 til 2011, får nå ansvaret for dekningen av Tyrkia, Iran, Pakistsan, Afghanistan India, og de kurdiske områdene i Tyrkia og nabolandene.

– Sidsel er en meget erfaren korrespondent som kjenner dekningsområdet godt. Vi har store forventninger til jobben hun skal gjøre, sier utenrikssjef Knut Magnus Berge i NRK Nyheter.

Wold selv er svært glad for de nye utfordringene som følger med jobben på Istanbul-kontoret.

– Jeg er veldig, veldig glad over å få jobben. Det er et veldig interessant område, med en del nye land for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med muslimske land utenfor den arabiske verden, og jeg ser veldig frem til å dekke Iran igjen, sier Wold.

Kristin Solberg, som i dag er NRKs medarbeider i Istanbul, bytter arbeidsområde og blir ny Midtøsten-korrespondent når Sigurd Falkenberg Mikkelsens periode nå tar slutt.

Hun overtar dermed ansvaret for Nord-Afrika og den arabiske halvøy, inkludert Israel, Syria og Libanon.

Både Wold og Solberg tiltrer korrespondentstillingene til høsten.

Dette er NRKs korrespondenter fra og med høsten 2016:

 • Washington DC: Tove Bjørgaas og Gro Holm
 • Nairobi: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun
 • Beijing: Peter Svaar
 • London: Espen Aas
 • Moskva: Morten Jentoft
 • Brussel: Philip Lote
 • Berlin: Guri Norstrøm
 • Istanbul: Sidsel Wold
 • Midtøsten: Kristin Solberg

Kulturstrøm

 • Julefenomenet fra Grünerløkka

  97 år gamle Alf Folmers debutvideo med julesangen «Jul på Løkka» har fått 30.000 visninger etter at den ble lagt ut på Facebook tirsdag kveld. Forfatter og forlegger Håvard Mossige har skrevet teksten.

  Jul på Løkka! God Jul! Del gjerne videre! Husk å trykke på HD knappen!

  Publisert av Alf Folmer Tirsdag 11. desember 2018
 • Fete riff og rocka jazz

  Hedvig Mollestad Trio er ute med sitt sjette album, «Smells Funny». Albumet har fått gode kritikker, selv om anmelderne er litt usikre på om de skal kalle det rocka jazz eller jazza rock. Nylig spilte de live i NRK Spillerom. Skru på lyden og unn deg en smakebit. Hele radioinnslaget hører du her.

 • Slik var kunståret 2018

  Maleriet av Sylvi Listhaug «Making a Martyr» er en av kunstverkene NRKs kunstkritiker Mona Pahle Bjerke trekker fram i sin oppsummering av hva som har skapt debatt og preget kunståret 2018. Mens utstillingen «Månen» på museet for moderne kunst utenfor København, Louisiana, er årets høydepunkt for NRKs kritiker, representerer det midlertidige 22. juli-minnesmerket den største skuffelsen.Bjerke beskriver minnesmerket som et dusjkabinett. Hele oppsummeringen av kunståret hører du her i Studio2 på P2.

  Maleri av Sylvi Listhaug i Studentkollektiv