Hopp til innhold

Puppestopp var storm i en D-cup

LONDON (NRK): Etter bred internasjonal medieomtale av «side tre-pikens» død denne uka, var en toppløsmodell torsdag igjen på plass i den britiske tabloidavisen The Sun. Overskriften er «korrigeringer og rettelser».

Side 3-pike igjen på plass hos The Sun

RASKT COMEBACK: Under overskriften «korrigeringer og rettelser» trykket The Sun torsdag et toppløsbilde på side tre.

Foto: Faksimile

Da den noe mer anerkjente avisen The Times (som eies av samme konsern som The Sun) tidligere denne uken skrev at toppløsbildene nå var historie, førte det til stor internasjonal oppmerksomhet.

Kortvarig mediestorm

The Sun om side tre-piken

SYRLIG SVAR: Toppløspiken vendte tilbake i form av en «rettelse» fra avisens side.

Foto: Faksimile

Britiske medier, allmenkringskasteren BBC inkludert, kjørte nekrolog-lignende reportasjer om en 45 år gammel tradisjon som var over.

The Sun hadde ikke vist et nakent bryst siden fredag, og The Times hevdet at det var den mektige eiere Rupert Murdoch som sto bak.

Men det varte ikke så lenge.

I morges var nakne bryst igjen på plass i avisen. En blond toppløsmodell blunker til leseren på den berømte tredjesiden, under overskriften «korrigeringer og rettelser».

«I tilknytning til flere artikler i andre medier, ønsker vi å avklare at dette er side tre og at dette er et bilde av 22 år gamle Nicola fra Bournemouth» skriver avisen under bildet.

Ville ikke kommentere selv

Selv om The Sun har vært omtalt i stort monn i mange land, har ikke avisen selv villet kommentere saken utover å poengtere at side tre fortsatt ville være mellom side to og fire.

De siste dagene har det vært publisert bilder av lettkledde kvinner i avisen, men med brystene tildekket. I går hadde sågar avisen flyttet dem fra side tre til side fem, trolig for å holde saken varm.

Tradisjonen med toppløsmodeller på side tre har vært kontroversielt, og det har vært kjørt mange kampanjer mot avisen for å kutte ut tradisjonen.

«Takk til The Sun for all publisiteten de har gitt oss», skriver kampanjen «The no to page three» på sine nettsider i dag.

I tilknytning til flere artikler i andre medier, ønsker vi å avklare at dette er side tre og at dette er et bilde av 22 år gamle Nicola fra Bournemouth.

The Sun

Times gjør tilbaketog

Tidligere side tre-pike Jodie Marsh publiserte på sin side følgende twitter-melding, adressert til den samme kampanjen:

«Tør jeg foreslå at dere nå bruker tid og krefter på noe som virkelig betyr noe, slik som omskjæring av kvinner.»

Og avisen som brakte ut nyheten som ikke viste seg å være helt sann?

De kaller den «en storm i en D-cup» i sin omtale av saken i dag.

For ordens skyld, NRK.no omtalte også saken tirsdag, men det faller oss ikke tungt for brystet å følge den opp i dag.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh