Hopp til innhold

Puppestopp var storm i en D-cup

LONDON (NRK): Etter bred internasjonal medieomtale av «side tre-pikens» død denne uka, var en toppløsmodell torsdag igjen på plass i den britiske tabloidavisen The Sun. Overskriften er «korrigeringer og rettelser».

Side 3-pike igjen på plass hos The Sun

RASKT COMEBACK: Under overskriften «korrigeringer og rettelser» trykket The Sun torsdag et toppløsbilde på side tre.

Foto: Faksimile

Da den noe mer anerkjente avisen The Times (som eies av samme konsern som The Sun) tidligere denne uken skrev at toppløsbildene nå var historie, førte det til stor internasjonal oppmerksomhet.

Kortvarig mediestorm

The Sun om side tre-piken

SYRLIG SVAR: Toppløspiken vendte tilbake i form av en «rettelse» fra avisens side.

Foto: Faksimile

Britiske medier, allmenkringskasteren BBC inkludert, kjørte nekrolog-lignende reportasjer om en 45 år gammel tradisjon som var over.

The Sun hadde ikke vist et nakent bryst siden fredag, og The Times hevdet at det var den mektige eiere Rupert Murdoch som sto bak.

Men det varte ikke så lenge.

I morges var nakne bryst igjen på plass i avisen. En blond toppløsmodell blunker til leseren på den berømte tredjesiden, under overskriften «korrigeringer og rettelser».

«I tilknytning til flere artikler i andre medier, ønsker vi å avklare at dette er side tre og at dette er et bilde av 22 år gamle Nicola fra Bournemouth» skriver avisen under bildet.

Ville ikke kommentere selv

Selv om The Sun har vært omtalt i stort monn i mange land, har ikke avisen selv villet kommentere saken utover å poengtere at side tre fortsatt ville være mellom side to og fire.

De siste dagene har det vært publisert bilder av lettkledde kvinner i avisen, men med brystene tildekket. I går hadde sågar avisen flyttet dem fra side tre til side fem, trolig for å holde saken varm.

Tradisjonen med toppløsmodeller på side tre har vært kontroversielt, og det har vært kjørt mange kampanjer mot avisen for å kutte ut tradisjonen.

«Takk til The Sun for all publisiteten de har gitt oss», skriver kampanjen «The no to page three» på sine nettsider i dag.

I tilknytning til flere artikler i andre medier, ønsker vi å avklare at dette er side tre og at dette er et bilde av 22 år gamle Nicola fra Bournemouth.

The Sun

Times gjør tilbaketog

Tidligere side tre-pike Jodie Marsh publiserte på sin side følgende twitter-melding, adressert til den samme kampanjen:

«Tør jeg foreslå at dere nå bruker tid og krefter på noe som virkelig betyr noe, slik som omskjæring av kvinner.»

Og avisen som brakte ut nyheten som ikke viste seg å være helt sann?

De kaller den «en storm i en D-cup» i sin omtale av saken i dag.

For ordens skyld, NRK.no omtalte også saken tirsdag, men det faller oss ikke tungt for brystet å følge den opp i dag.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB