NRK Meny
Normal

Side Brok med ny plate og film

– Vi er jo både voksne og ekte menn, og når den vanskelige 36 og et halvtårs-krisa satte inn, måtte vi lage en ny plate.

Runar Gudnason i gruppa Side Brok

Side Brok er aktuelle med albumet «Ekte menn» som kommer ut i slutten av april.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Se også: Side Brok på Urørt

Side Brok er aktuelle med albumet «Ekte menn» som kommer ut i slutten av april.

Last ned gratis

Førstkommende fredag slippes den første singelen fra plata, «Heile Handa». Den kan lastes ned gratis fra NRK Urørt og gruppas hjemmeside .

Det er nå fem år siden Side Brok ble utropt som vinner av Årets Urørt (P3) under byLarm i Bergen, og under same byLarm fikk de VGs pris for beste live-opptreden.

– Vi er jo både voksne og ekte menn, og når den vanskelige 36 og et halvtårs-krisa satte inn, måtte vi lage en ny plate for å minne oss selv om hvor skapet skal stå. Og det er sånn cirka her, sier tekstforfatter og rapper Runar Gudnason til seg selv.

Dokuentarfilm

I tillegg til singel og album, kommer om ikke lenge dokumentarfilmen «Heimegutar», en film som følger Side Brok helt fra innspillingen av «Høge Brelle» og fram til i dag.

Filmen har festivalpremiere i løpet av våren, og skal senere vises på NRK.

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om hans utrolige liv. NRK fikk ja.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold