Normal

Shrek den tredje (4)

 

Esel og Shrek i "Shrek den tredje".
Foto: Photo Credit: DreamWorks Animation LLC

P3tv: Se Filmpolitiet anmelde "Shrek den tredje".

 

”Shrek den tredje” byr på mer familieunderholdning av godt merke! Jeg hørte den ble lunkent mottatt i USA, og var derfor skeptisk selv. Men dette er enda et morsomt eventyr for både store og små.

Data-animasjonen imponerer kanskje ikke like mye som sist, og Shrek og Esel er nesten bifigurer i historien, men det er flere interessante personligheter i dette universet som sørger for fart og spenning!

Forsmådde eventyrfigurer

Kongen i Langt, langt borte dør og Shrek og Fiona er tronarvinger. Dette passer dem dårlig, men det finnes en tronarving til, og Shrek drar ut på leting.

Samtidig gjør Prince Charming comeback etter ydmykelsen i forrige film. Han får med seg andre forsmådde figurer fra eventyrverden for å ta tronen med makt.

Nye helter

Ironiseringen over eventyrverden er ikke så fersk og frisk lenger, men er fremdeles underholdning god nok. Denne gangen kan vi blant annet more oss over pepperkakemannen, Askepotts stygge søster, Pinocchio og Rødhettes ulv.

Shrek og esel er overraskende lite med. De er fremdeles MED, men handlingen drives like mye fremover av andre figurer, som Fiona og hennes venninner og ikke minst den nye tronarvingen, som Shrek leter etter.

Han er den beste personligheten i filmen, godt animert og dyktig stemmelagt av Aksel Hennie i den norske versjonen og Justin Timberlake i den originale.

Lite tyngde

Data-animeringen er flott, men ikke fantastisk. Pixars kommende film, ”Rottatouille”, har hevet lista langt over ”Shrek”.

Og så er det en ting som irriterer meg litt, nemlig at ingen av figurene ser ut til å ha særlig tyngde. De fyker rundt som bladløv. Ikke engang Shrek selv kan veie mer enn 10 kilo.

Det er mulig dette er et bevisst valg. Realisme er jo ikke akkurat førsteprioritet i slike filmer. Men jeg lurer på om ikke animasjonen kunne vært bedre på dette området.

Ny suksess

”Shrek den tredje” blir nok en ny suksess. Kvaliteten er fremdeles god nok. Og eventyrverden burde være såpass stor at det skulle gå an å finne på nye eventyr for Shrek og Esel, men neste gang ønsker jeg mer fokus på våre to helter, samt bedre animasjon!

 

 

 

Kulturstrøm

  • Europeisk pris til Johan Harstad

    Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

    Johan Harstad med ny bok
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • Danmarks radio skjærer ned

    Danmarks radio skal kutte om lag 400 stillinger og fjerne tre av tv-kanalene og to av radio-kanalene, skriver DR.no. Målet er å redusere kostnadene med 20 prosent over de neste fem år. Fra 2020 kan tv-kanalene DR3 og DR Ultra kun ses som streaming, mens DR2 og DR K blir slått sammen til en kanal med fokus på samfunn og kultur. Mediehuset planlegger ytterligere innsparinger om tre år.