Hopp til innhold

Shawn Mendes til Norge

Det kanadiske ungpikeidolet skal spille i Oslo Spektrum i vår.

Shawn Mendes

Shawn Mendes (17) er igjen norgesklar.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

17 år gamle Shawn Mendes fra Toronto i Canada kommer tilbake til Norge, og spiller i Oslo Spektrum 22. april. Det var VG som først meldte om dette.

Mendes slo igjennom på sosiale medier, og med debutalbumet «Handwritten» (2015) ble han en av de aller yngste artistene gjennom tidene til å nå en førsteplassering på Billboard 200-listen. Han har også toppet albumlistene i Norge.

Her forteller han hvorfor han gleder seg til å komme tilbake til Norge:

Laster Twitter-innhold

Mendes var her til lands så seint som i september, da han gjorde et promobesøk. Han besøkte blant annet NRK, og spilte hos Christine Dancke på P3.

Etter at Mendes hadde tvitret om dette, møtte over 100 ekstatiske jenter opp utenfor NRK for å se ham. Han besøkte også Senkveld med Thomas og Harald, og holdt også en overraskende intimkonsert på Seiersten skole i Drøbak.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober