NRK Meny
Normal

Sex Pistols fråder igjen

Punk-legendene i Sex Pistols gjenforenes for å markere 30 år med musikalsk anarki.

Sex Pistols på Samfundet

PÅ SCENEN IGJEN: Sex Pistols' fire originale medlemmer vil spille en konsert sammen i London i november. Her fra konserten på Samfundet i Trondheim i 1977.

Sex Pistols på Åmot

VIKTIG ALBUM: 'Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols' har blitt stående som en milepæl i rockens historie.

Foto: AFP

Det er i anledning av 30 års-jubileet for bandets eneste albumutgivelse, "Never Mind The Bollocks", at Sex Pistols igjen vil stå på en britisk scene sammen, melder BBC.

Billetter til begivenheten, som vil finne sted i London 8. november, legges ut kommende fredag.

Albumet vil også komme i en ny utgave og fire singler presses opp i nye vinyl-opplag.

Satte fyr på Norge

Sex Pistols hadde et svært kort, men begivenhetsrikt livsløp. Deres begrensede produksjon har ikke hindret at de har blitt stående som et av de mest innflytelsesrike bandene innenfor rockens historie.

Låter som "Anarchy in the U.K." og "God Save the Queen" (sensurert av det samme BBC i sin tid) var med på å definere en ny musikalsk og sosial retning.

Pressekonferanse før Sex Pistol spiller i Oslo i 1977

UFORUTSIGBARE: Man kunne vente seg det meste i møte med Sex Pistols. Her fra pressekonferansen før konserten i Oslo i 1977.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

De to konsertene de hadde i Norge sommeren 1977, henholdsvis i Pingvin-klubben i Oslo og Studentersamfundet i Trondheim, er forlengst blitt sagnomsuste.

Tredje comeback

Bandet ble oppløst i 1978, men har hatt to comeback siden den gang. Scenebesetningen denne gangen vil bestå av de fire originalmedlemmene John Lydon (aka Johnny Rotten), Steve Jones, Paul Cook og Glen Matlock.

Femtemann som var innom bandet, Sid Vicious, døde i 1979.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK