Sex Pistols fråder igjen

Punk-legendene i Sex Pistols gjenforenes for å markere 30 år med musikalsk anarki.

Sex Pistols på Samfundet

PÅ SCENEN IGJEN: Sex Pistols' fire originale medlemmer vil spille en konsert sammen i London i november. Her fra konserten på Samfundet i Trondheim i 1977.

Sex Pistols på Åmot

VIKTIG ALBUM: 'Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols' har blitt stående som en milepæl i rockens historie.

Foto: AFP

Det er i anledning av 30 års-jubileet for bandets eneste albumutgivelse, "Never Mind The Bollocks", at Sex Pistols igjen vil stå på en britisk scene sammen, melder BBC.

Billetter til begivenheten, som vil finne sted i London 8. november, legges ut kommende fredag.

Albumet vil også komme i en ny utgave og fire singler presses opp i nye vinyl-opplag.

Satte fyr på Norge

Sex Pistols hadde et svært kort, men begivenhetsrikt livsløp. Deres begrensede produksjon har ikke hindret at de har blitt stående som et av de mest innflytelsesrike bandene innenfor rockens historie.

Låter som "Anarchy in the U.K." og "God Save the Queen" (sensurert av det samme BBC i sin tid) var med på å definere en ny musikalsk og sosial retning.

Pressekonferanse før Sex Pistol spiller i Oslo i 1977

UFORUTSIGBARE: Man kunne vente seg det meste i møte med Sex Pistols. Her fra pressekonferansen før konserten i Oslo i 1977.

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

De to konsertene de hadde i Norge sommeren 1977, henholdsvis i Pingvin-klubben i Oslo og Studentersamfundet i Trondheim, er forlengst blitt sagnomsuste.

Tredje comeback

Bandet ble oppløst i 1978, men har hatt to comeback siden den gang. Scenebesetningen denne gangen vil bestå av de fire originalmedlemmene John Lydon (aka Johnny Rotten), Steve Jones, Paul Cook og Glen Matlock.

Femtemann som var innom bandet, Sid Vicious, døde i 1979.

Kulturstrøm

  • Nytt album fra Chemical Brothers

    Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

    Chemical Brothers
    Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
  • Krever erstatning etter Northug-bok

    Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.