Hopp til innhold

Sett farge på hverdagen

Er hverdagen grå og kjedelig? Hva med å sette farge på den med paintball? Dette er en ufarlig og fargerik sport, med fart og spenning fra første sekund.

 

Olav spiller paintball
Foto: NRK

Torsdag besøkte Frokost-TV Oslo Paintball Arena, og var med de ferske norgesmestrene ”Oslo Menace” på trening. Om et par uker drar laget til USA på World Cup. For paintball er mer enn utdrikningslag og firmafester – det er også en seriøs sport.

- Det blir ganske mye trening før store konkurranser. Du skal både være kjapp, spretten og klar i hodet for å henge med i en hel kamp, forteller lagkaptein Frank Vallée. På Norgesmesterskapet stilte hele 55 lag.

 

Olav i krigen
Foto: NRK

De fleste spiller utendørs og med fargekuler, men det finnes også fem-seks spesialhaller for paintball. Innendørs brukes gummikuler.

- Hos oss er det både gutter og jenter som kommer for å spille, forteller Stian Berntsen, daglig leder ved Oslo Paintball Arena. Aldersgrensen er 18 år, men de som er yngre får prøve sammen med foresatte.

Se innslaget her  .

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober