NRK Meny
Normal

Sett farge på hverdagen

Er hverdagen grå og kjedelig? Hva med å sette farge på den med paintball? Dette er en ufarlig og fargerik sport, med fart og spenning fra første sekund.

 

Olav spiller paintball
Foto: NRK

Torsdag besøkte Frokost-TV Oslo Paintball Arena, og var med de ferske norgesmestrene ”Oslo Menace” på trening. Om et par uker drar laget til USA på World Cup. For paintball er mer enn utdrikningslag og firmafester – det er også en seriøs sport.

- Det blir ganske mye trening før store konkurranser. Du skal både være kjapp, spretten og klar i hodet for å henge med i en hel kamp, forteller lagkaptein Frank Vallée. På Norgesmesterskapet stilte hele 55 lag.

 

Olav i krigen
Foto: NRK

De fleste spiller utendørs og med fargekuler, men det finnes også fem-seks spesialhaller for paintball. Innendørs brukes gummikuler.

- Hos oss er det både gutter og jenter som kommer for å spille, forteller Stian Berntsen, daglig leder ved Oslo Paintball Arena. Aldersgrensen er 18 år, men de som er yngre får prøve sammen med foresatte.

Se innslaget her  .

 

Kulturstrøm

 • Natalie Portman vil ikke til Israel

  Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

  Natalie Portman i My Blueberry Nights
  Foto: Filmweb
 • Staalesen kan vinne britisk pris

  Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).

 • Ariana Grande etter terroren

  Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix