Sett farge på hverdagen

Er hverdagen grå og kjedelig? Hva med å sette farge på den med paintball? Dette er en ufarlig og fargerik sport, med fart og spenning fra første sekund.

 

Olav spiller paintball
Foto: NRK

Torsdag besøkte Frokost-TV Oslo Paintball Arena, og var med de ferske norgesmestrene ”Oslo Menace” på trening. Om et par uker drar laget til USA på World Cup. For paintball er mer enn utdrikningslag og firmafester – det er også en seriøs sport.

- Det blir ganske mye trening før store konkurranser. Du skal både være kjapp, spretten og klar i hodet for å henge med i en hel kamp, forteller lagkaptein Frank Vallée. På Norgesmesterskapet stilte hele 55 lag.

 

Olav i krigen
Foto: NRK

De fleste spiller utendørs og med fargekuler, men det finnes også fem-seks spesialhaller for paintball. Innendørs brukes gummikuler.

- Hos oss er det både gutter og jenter som kommer for å spille, forteller Stian Berntsen, daglig leder ved Oslo Paintball Arena. Aldersgrensen er 18 år, men de som er yngre får prøve sammen med foresatte.

Se innslaget her  .

 

Kulturstrøm

  • Skeptisk til ny finansieringsmodell

    Teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag i Teatret Vårt i Molde fryktar at kulturen skal tape på regionreforma. Ei ekspertgruppe forslår at fylkeskommunen skal overta finansieringsansvaret for regionteatrene. – Vi er skeptiske fordi vi har eit system som fungerer godt, og vi ser ikkje dei kulturpolitiske grunnane for at vi skal bli finansert på regionnivå, seier Strømskag. Kulturminister Trine Skei Grande sa til NRK førre veke at regjeringa skal overføre pengar gjennom den nye kulturlova og at dei er villige til å øyremerke midlane for å sikre at dei går til kultur.

    Teatersjef Kristian Strømskag
    Foto: Ann Eli Nøsen / NRK