Sett farge på hverdagen

Er hverdagen grå og kjedelig? Hva med å sette farge på den med paintball? Dette er en ufarlig og fargerik sport, med fart og spenning fra første sekund.

 

Olav spiller paintball
Foto: NRK

Torsdag besøkte Frokost-TV Oslo Paintball Arena, og var med de ferske norgesmestrene ”Oslo Menace” på trening. Om et par uker drar laget til USA på World Cup. For paintball er mer enn utdrikningslag og firmafester – det er også en seriøs sport.

- Det blir ganske mye trening før store konkurranser. Du skal både være kjapp, spretten og klar i hodet for å henge med i en hel kamp, forteller lagkaptein Frank Vallée. På Norgesmesterskapet stilte hele 55 lag.

 

Olav i krigen
Foto: NRK

De fleste spiller utendørs og med fargekuler, men det finnes også fem-seks spesialhaller for paintball. Innendørs brukes gummikuler.

- Hos oss er det både gutter og jenter som kommer for å spille, forteller Stian Berntsen, daglig leder ved Oslo Paintball Arena. Aldersgrensen er 18 år, men de som er yngre får prøve sammen med foresatte.

Se innslaget her  .

 

Kulturstrøm

  • Ny type kunst på Høstutstillingen

    Nytt i år er at søkere ikke trenger å sende inn det fysiske verket. Det legger til rette for kunst som ellers ikke kunne blitt vist. I år kom det inn 2344 søknader til Høstutstillingen. Det er overraskende stor forskjell på verkene forhold til i fjor, sier juryleder Anne Ihle. I år er det mer politisk kunst og tematikk rundt det å holde noen mennesker inne og andre ute. Utstillingen åpner 7. september.

    Anna Ihle leder for juryen til Høstutstillingen 2019
    Foto: Norske Billedkunstnere
  • Dobler penger til sikring av kirker

    KrF har fått gjennomslag for et forslag om å doble beløpet til istandsetting og bedre sikring av kirker. Økningen er på 20 millioner kroner. 80 prosent av norske middelalderkirker i stein har ikke automatisk slokkeanlegg.