Hopp til innhold

– Endelig er «Ivar-spøkelset» borte

– Nå er det mitt program og det føles veldig godt, sier Atle Pettersen. Fredag er han i gang igjen med en ny sesong av Beat for Beat.

Atle Pettersen

Atle Pettersen er klar for sin andre sesong av Beat for Beat.

Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK

21.oktober er Atle Pettersen og Beat for Beat tilbake i Gullrekka. For Atle, som tok over etter at Ivar Dyrhaug hadde vært programleder i 17 år, føles det godt å være i gang med en ny sesong.

– Jeg har skrudd alt litt til og gjør ting enda mer på min måte. Dermed har jeg fått mye mer eierskap til programmet, sier han.

– Jeg merker at det er enda morsommere nå, fordi nå er «tar over etter Ivar»-spøkelset borte, utdyper 27-åringen fra Skien.

Høydepunkter fra Beat for beat høsten 2016.

VIDEO: Øyvind Blunck er blant gjestene i høstens sesong av Beat for Beat. Se høydepunkter fra høstens programmer!

Flere justeringer

Denne sesongen har det blitt gjort flere endringer i programmet. I tillegg til noen små justeringer av gamle og kjente oppgaver, dukker det også opp en helt ny oppgave.

Lagene skal synge så mange sanger de klarer om et tema, for eksempel biler. Laget som til slutt ikke kommer på flere sanger, har tapt.

Både nye fjes og kjente og kjære artister stiller opp denne høsten.

– Jeg er veldig fornøyd med artistene denne høsten. Noen vet alle hvem er, og andre er helt nye stemmer, forteller Atle.

– Det er høy kvalitet på gjestene som er med, og de representerer stor musikalsk bredde, fortsetter han.

Beat for Beat, 21.10.16

Jørn Hoel, Anne Nymo Trulsen, Marte Wulff og Charlotte Qvale er gjester i sesongens første Beat for Beat. Programleder Atle Pettersen i midten.

Foto: Julia Maria Naglestad/ NRK

Synger personlige låter

For Atle, som liker alt fra metal til salmer, er musikk det som skaper noen av de sterkeste følelsene hos ham.

– Noe av det fineste med innspillingene denne sesongen, var at flere av artistene sang låter som artistene på motstanderlaget hadde et forhold til, sier Atle.

– Frikk Heide-Steen synger en Bob Dylan-låt som Bjarte Hjelmeland har oversatt. Og i sesongens siste program synger May Kristin Kaspersen Anita Skorgans låt «Oliver», forteller han.

Fredagens program markerer starten på Beat for Beats 18. sesong. Det er spilt inn over 300 program, og i snitt har programmet hatt 700.000 seere.

LES OGSÅ: