Tredje sesong av «Broen» uten Martin Rohde

Kim Bodnias rollefigur forsvinner i sesong tre av den svensk-danske krimserien.

Broen 2, Kim Bodnia og Sofia Helin

FORSVINNER: Danske Martin Rohde (Kim Bodnia) til venstre sammen med svenske Saga Norén (Sofia Helin). Bodnia forsvinner i sesong tre av serien, som kommer på skjermen til høsten neste år.

Foto: Nimbus Film/NRK

I den tredje sesongen må Saga Norén klare seg uten sin faste makker Martin Rohde.

Det blir et nemlig et nytt lag med politifolk som skal hjelpe hovedpersonen å løse kriminalgåten.

– I den nye sesongen får Saga Norén både store utfordringer og nye kolleger, for Kim Bodnia kommer ikke tilbake i rollen som Sagas makker Martin Rohde, skriver NRK i en pressemelding.

Sofia Hedin fortsatt med

Tone C. Rønning

FINANSERINGEN ER I BOKS: NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning bekrefter at pengene er på plass og innspillingen av sesong tre av «Broen» starter til høsten.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

NRK bekrefter at Sonja Hedin skal spille Saga Norén også i sesong tre, men vil foreløpig ikke si mer om hvorfor Bodnia ikke lenger er med – eller hvilke andre skuespillere som vil bekle roller.

– Først og fremst er vi kjempeglad for at det blir en sesong tre. Nå er pengene på plass, sier NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning.

Krimseriens første og andre sesong hadde strålende seertall. Sesong to gikk mandager i fjor høst, og hadde i snitt 640.000 tv-seere og en markedsandel på 33,7 prosent.

Sendes høsten 2015

Opptak til sesong tre starter i høst, og serien sendes på NRK1 høsten 2015.

– Vi har fremdeles mer å fortelle om Saga Norén. Nå kan vi også presentere seerne for nye spennende karakterer i Broens univers og utvikle deres relasjoner til hverandre, sier hovedforfatter Hans Rosenfeldt i pressemeldingen.

– Sesong tre føles riktig fascinerende å arbeide med og jeg lover at ingen blir skuffet, fortsetter han.

LES OGSÅ:

Broen i Lindmo

GJEST I LINDMO: «Broen»-stjernene Sofia Helin og Kim Bodnia var gjester hos Anne Lindmo i september 2013. Se intervjuet.

Sonja Hedin skjermbilde fra Søndagsrevyen

PORTRETT AV HELIN: Se Søndagsrevyens møte med skuespilleren bak Saga Norén, som nå får ny makker. Sendt 26.02.2012.

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix