Til 4 posjoner trenger du :
2 ishavsrøyer eller 4 fileter
2 ss grov sennep
2 ss mild olivenolje
salt og pepper
Sennepskrem:
4 ss creme fraiche, lettrømme eller kesam
2 ss grov sennep
1 ss hakket dill, gressløk, basilikum eller estragon
ca. 400 g rensede blandede grønnsaker
i jevne biter/ små buketter
Fremgangsmåte:
Rens og fileter ishavsrøyene.
Fjern ben og skinn.
Rør sammen sennep, olje, salt og pepper.
Legg filetene over på et smurt brett eller ildfast fat.
Smør på sennpsblandingen og bak fisken i ovn ved 150 grader i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen.
Bland sammen sennep, creme fraiche og urter.
Forvell/ kok grønnsakene i lettsaltet vann.
Kok gjerne opp 1 god ss smør med 2 ss vann og vend grønnsakene i smørvannet før servering.
Tips:
Grov Dijon-sennep er fint å bruke i denne retten.
Dryss gjerne litt hakkede urter som gressløk, dill eller basilikum over den ferdige fisken før servering.
Husk at fisken skal ha en svak rosa kjerne og den fortsetter å steke/trekke litt etter at du har tatt den ut av ovnen.