NRK Meny
Normal

Sengetegneren Watts kom!

Det store spørsmålet var; ville Charlie Watts dukke opp? Onsdag var det klart for andre utgave av P.I.L.S. på Bergenfest, og forventningene ble innfridd.

Charlie Watts og bandet the ABC&D of Boogie Woogie

Charlie Watts og bandet the ABC&D of Boogie Woogie på den lille scenen på Hotell Norge.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Bård Ose intervjuer Charlie Watts under Bergenfest 2010

Bård Ose intervjuet Charlie Watts og fikk enkelte personlige detaljer.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK
Skreiv autografar

Watts og Rolling Stones var i Bergen også i 2007.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK
Charlie Watts spiller med The rolling Stones på Sjølyst i Oslo 1965.

Charlie Watts på Sjølyst i 1965. Hadde han begynt å tegne senger?

Foto: Laurvik, Henrik, Henrik Laurvik / SCANPIX

Kvelden før hadde programlederne Bård Ose og Finn Tokvam lokket med at KANSKJE ville den legendariske Rolling Stones-trommisen Charlie Watts dukke opp som gjest. Forventningene var derfor store da et hundretalls gjester hadde slått seg ned i den såkalte «festivalbaren» på Hotell Norge.

Under hele festivalen har P.I.L.S. -gutta flyttet NRK P1-programmet sitt til festivalen for å snakke med og om artister på Bergenfest. I tillegg til forventninger om Watts hadde duoen også sikret seg The Proclaimers og Hayseed Dixie til onsdagens seanse.

ABC&D of Boogie Woogie

Og faktisk klarte de å få Stones-legenden til den lille scenen på hotellet også! Watts, mest kjent gjennom sin karriere som trommeslager i the Rolling Stones, er han også kjent som bandleder i diverse andre sammenhenger.

I april 2009 startet han og kompisgjengen i the ABC&D of Boogie Woogie å spille konserter. Her spiller han sammen med pianistene Axel Zwingenberger og Ben Waters pluss barndomsvennen Dave Green på bass. Før de kom til Bergen hadde de kun spilt sammen et 20-talls ganger.

- Nå kan jeg egentlig bare gå hjem. Nå er Bergenfest 2010 over for hvert år, åpnet programleder og Rolling Stones-fan Bård Ose med på scenen, da han forstod at forventningene om Watts var i ferd med å bli innfridd.

Barnebokforfatteren

Det tok litt tid før Watts og resten av kvartetten kom på scenen, fordi man lenge manglet ett av medlemmene. Men da de først kom på ble det både livespilling av bandets karakteristiske Boogie Woogie - og intervju.

I praten med Charlie Watts kom Bård Ose inn på trommeslagerens tidligere meritter som barnebokforfatter. Han ga ut en bok for barn i 1965 om Charlie Parker, der han blant annet viser sine fram sine evner som tegner.

Han kunne også avsløre at han har en hobby som Rolling Stones-trommis; for å korte ned ventetiden på turné tegner han – senger! Siden slutten av 60 har han tegnet hvert eneste soverom og hver seng han har sovet i på turné.

- Må gjøre det

- Jeg må gjøre det. Jeg har gjort det siden 60-tallet. Når du først har gjort det i ti år, kan du liksom ikke stoppe.

- Tegner du sengen før du legger deg eller dagen etter?

- Det spiller ingen rolle, for min kone rer opp, og da ser det like fint ut dagen derpå.

- Tegnet du sengen da du var her i Bergen for tre år siden?

- Ja, jeg fikk med den, kunne Watts avsløre.

Hayseed Dixie spilte på P.I.L.S. under Bergenfest 2010

Hayseed Dixie spilte også live på P.I.L.S. under Bergenfest onsdag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters