Sender 26 norske tv-produksjoner

– Den eneste måten å henge med i konkurransen om norske seere på, er å produsere mer norsk innhold, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for TVNorge og Discovery Networks i en pressemelding. De slipper 26 norske tv-produksjoner i høst. Blant annet et nytt gameshow med Atle Antonsen og Ylvis-brødrene, «Jul i Blodfjell» og ny dokumentarserie med Gullrute-vinner Else Kåss Furuseth.

Kulturstrøm

 • Russisk LHBT-aktivist drept

  Ifølge den russiske avisen Fontanka ble den russiske LHBT-aktivisten Yelena Grigoryeva funnet drept i St. Petersburg søndag. Grigoryeva ble funnet i noen busker i nærheten av hjemmet sitt, kvalt og påført flere knivstikk, skriver BBC.

 • Ny pris til Mannskoret-dokumentar

  «For vi er gutta» fikk prisen for beste europeiske dokumentar på den internasjonale filmfestivalen i Odessa. Filmen følger Mannskoret og deres kreftsyke dirigent Ivar Krogh Hovd i tiden før han døde av kreft. Dokumentaren har mottatt flere norske og utenlandske priser siden den kom i fjor.

  Mannskoret i filmen For vi er gutta
  Foto: Norsk Filmdistribusjon / Fuglene / Handout / NTB Tema
 • Metallica i Trondheim på nett

  Det norske stonepunktbandet Bokassa som varmer opp på hele Europaturnéen er ikke med på konsertopptaket fra Trondheim mandag. Men hele Metallica-konserten ligger ute på YouTube nå.