Hopp til innhold

Se bilder fra id-feiringen!

I dag feiret muslimer verden over id al-fitr for å markere at fastemåneden ramadan er gjennomført, og vi har fått bilder fra feiringen her hjemme i Norge!

festen-bidrag fra Aysel & Laith 2

Aysel & Laith har finstasen på og koser seg med deilige søtsaker. Send inn bilder fra id-feiring du også!

Foto: Aysel & Laith

Se under for å se hvordan id ble feiret rundt om i Norge:

Festen etter fasten-bidrag fra Kainat Mahmood
Foto: Kainat Mahmood
I dag markeres den muslimske høytiden id al-fitr, og vi viser frem feiringen rundt om i hele Norge!

Ble arrangert for tredje gang

Rima Iraki var programleder for direktesendingen av «Festen etter fasten» som gikk av stabelen for tredje året på rad, og hennes makker Amir Horori tok imot bildene som ble sendt inn.

I tillegg rapporterte Selma Ibrahim Karlsen og Noman Mubashir fra id-feiringer andre steder i landet, og korrespondent Yama Wolasmal inviterte seerne inn i sin tradisjonsrike familiefeiring.

Sendingen bydde også på god musikk, spennende gjester i studio og deilig mat fra den svenske kokkestjernen Zeina Mourtada. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk også en opplæring i hvordan lage hjemmesnekret id-pynt!

Fikk du ikke med deg direktesendingen? Se «Festen etter fasten» på NRK TV.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)