Hopp til innhold

Disse ti landene møter Tix på lørdag

– Veldig gøy med så mange skandinaviske land videre, og så stort musikalsk mangfold i finalen, sier Tix.

Daði og Gagnamagnið på andre generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 13. mai 2021.

Lørdag er det klart for den store finalen. Kan Tix vinne?

Foto: Thomas Hanses / EBU

Island er blant finalistene som skal møte Tix i finalen på lørdag. Danmark er ute av den store konkurransen.

De vi får se på scenen sammen med vår egen Tix er blant annet Nederland som går automatisk til den store finalen, da det hele holdes i Rotterdam i Nederland.

  • Albania
  • Serbia
  • Bulgaria
  • Moldova
  • Portugal
  • Island
  • San Marino
  • Sveits
  • Hellas
  • Finland

Under tirsdagens semifinale ble Norge og Tix første land til å kvalifisere seg til den store finalen nå på lørdag. Under opptreden tok Tix av seg solbrillene, nå forklarer han hvorfor han fikk tics på scenen. «Søta bror» og Tusse sikret seg også en finaleplass.

Her kan du se alle opptredende fra kvelden.

Estland debuterer i ESC etter fire forsøk.

Uku Suviste – «The Lucky One».

Tsjekkia sin vokalist er god i både jiu-jitsu og snøbrett – nå får han sjansen i ESC.

Benny Cristo – «Omaga»

Årets yngste deltager står på scenen for Hellas.

Stefania – «Last Dance»

Østerrike sin vokalist koret i finalen i 2017 – i år står han fremst på scenen.

Vincent Bueno – «Amen»

Polen har vunnet bronse i wrestling – blir det pallen i ESC?

Rafał – «The Ride»

Moldova debuterte i ESC for 15 år siden

Natalia Gordienko – «Sugar»

Island fikk ikke opptrådt live på grunn av en i bandet som er koronasmittet. Dette er et klipp fra prøvene:

Daði og Gagnamagnið – «10 Years»

Serbias bidrag ble dannet etter en orkan i 2017 – nå vil de ta publikum med storm

Hurricane – «Loco Loco». Hurricane, også kjent under navnet Hurricane Girls, er en serbisk jentegruppe innen pop- og R & B-sjangeren.

Georgia ligger nederst på oddsen før semifinalen

Tornike Kipiani – «You»

Albania håper «Karma» tar dem videre til finalen

Anxhela Peristeri – «Karma»

Portugal med engelsk låt for første gang i historien

The Black Mamba – «Love Is on My Side»

Bulgaria – en lavmælt ballade fra bulgarsk Billie Eilish-fan

Victoria – «Growing Up Is Getting Old»

Er Finland årets mest rocka låt?

Blind Channel – «Dark Side»

Latvia skrev skoleoppgave om ESC i 2019 – deltar selv i år

Samanta Tīna – «The Moon Is Rising»

Sveits er en av åerts største favoritter

Gjon's Tears – «Tout l'Univers»

Danmark avslutter showet med låt på dansk

Fyr & Flamme – «Øve os på hinanden»

Island får ikke opptrådt live

Etter en positiv koronatest hos et av medlemmene i gruppen Daði og Gagnamagnið har bandet tatt den vanskelige avgjørelsen om å trekke seg fra å opptre live i årets Eurovision-sendinger, ettersom de kun vil opptre sammen som en gruppe. Uttalelsen kom Den europeiske kringkastingsunion (EBU) med på Eurovision sine egne sider.

– Vi har alle vært ekstremt forsiktige hele turen, så dette kommer som en stor overraskelse, skriver frontmann i bandet, Daði Freyr i et innlegg på Instagram.

Island blir fortsatt å se i kveldens sending, men det vil bli vist et opptak fra den andre sceneprøven deres istedenfor.

Også tidligere ESC-vinner Duncan Laurence har fått påvist koronasmitte

Print ut ditt eget stemmeskjema

Skjerma ESC

I skjemaet står artistene oppført i den rekkefølgen de opptrer i, i tillegg til stemmeinformasjonen. Her kan du fylle inn dine poeng etterhvert som artistene har fremført sitt nummer, og du kan gi poeng på alt fra sceneshow til styling.

Du kan laste den ned her:

PDF-versjon: Stemmeskjema

Word-versjon: Stemmeskjema

Fyr og Flamme på andre generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 14. mai 2021.

Danmark: Danmark stiller med duoen Fyr og Flamme.

Foto: Thomas Hanses / EBU

Disse 17 bidragene kjemper om finaleplass

1. San Marino

Verdens eldste republikk, og det minste landet i Eurovision Song Contest åpner den andre semifinalen. I år stiller de med artisten Senhit og låten «Adrenalina». Med seg på låten har hun den internasjonalt kjente rapperen Flo Rida. Det ble lenge spekulert i om «Flo» kom til å dukke opp på scenen eller ikke, men det er nå bekreftet at han gjør.

2. Estland

Skal man tro på bookmakerne er ikke Estiske Uku Suviste «The Lucky One» («Den heldige»). Estland anses nemlig som et av de landene med lavest vinnersjanse i år.

3. Tsjekkia

Tsjekkiske Benny Cristo, eller Ben da Silva Cristòvao som han egentligheter, stiller med låten «Omega». Med sine i underkant av 800.000 følgere på Instagram, er han en av årets mest fulgte på den populære sosiale medier plattformen. Om det hjelper han videre til finalen gjenstår å se.

4. Hellas

Stefania på første generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 10. mai 2021.
Foto: Andres Putting / EBU

Nederlandsfødte Stefania er konkurransens yngste deltaker i år. Hun stiller for Hellas med låten «Last Dance», men om det blir hennes siste dans er langt fra sikkert. Oddsen gir henne en 92 % sjanse for å gå videre. Så det kan fort hende det blir en dans til i finalen.

5. Østerrike

I år stiller to land med en låt som heter «Amen». Slovenia og Ana Soklic var en av seks som ikke greide å kvalifisere seg videre. I kveldens sending er det østerriksk-filippinske Vincent Bueno som vil prøve seg. Østerrike vant hele sangkonkurransen i 2014, med «Rise Like A Phoenix» av Conchita Wurst.

6. Polen

Den polske sangeren og programlederen Rafał, skal representere landet med «The Ride». I 2020 ledet han Junior Eurovision, som ble arrangert i Warszawa. Om Europa vil være med på «turen» hans er det stor tvil rundt ifølge bookmakerne. I skrivende stunt er han nemlig helt nederst på oddsen.

7. Moldova

Natalia Gordienko er kanskje et kjent fjes for de mest ivrige ESC-fansen. Hun har nemlig deltatt tidligere. I 2006 representerte hun Moldova med låten «Loca», sammen med Arsenium og Connect-R. Den gangen endte de på en 20, plass med 22 poeng. Er europa klar for «Sugar» eller blir det for søtt?

Natalia Gordienko på andre generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 13. mai 2021.

Moldova: Natalia Gordienko

Foto: Thomas Hanses / EBU

8. Island

En av årets storfavoritter til å vinne, Daði & Gagnamagnið, blir ikke å se fysisk på scenen grunnet koronasmitte i bandet, men er klare for å prøve igjen etter at konkurransen i fjor ble avlyst. I 2020 stilte bandet med låten «Think About Things», som av mange anses som fjorårets vinnerlåt. I år prøver de seg med låten «10 Years», som frontmann Daði skrev som en hyllest til kona si, som også er med i bandet.

9. Serbia

Den serbiske orkanen kommer for å gjøre Eurovision-scenen «Loco Loco». Trioen Hurricane kom sammen i 2017 og består av Ivana Nikolić, Ksenija Knežević og Sanja Vučić. Sistnevnte er også en tidligere kjenning i konkurransen. Hun deltok i 2016 med låten «Goodbye (Shelter), som holdt til en 18. plass i finalen i Stockholm.

10. Georgia

Georgiske Tornike Kipiani, vant den første sesongen av X Factor Georgia i 2014. Han ble valgt til å være landets representant etter å ha vunnet den nasjonale utgaven av Idol. Tornike er en av flere artister som returnerer til konkurransen etter avlysningen i fjor. Han stiller med balladen «You».

11. Albania

Anxhela Peristeri på andre generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 14. mai 2021.
Foto: Thomas Hanses / EBU

Sangeren, låtskriveren og modellen Anxhela Peristeri representerer Albania med låten «Karma». Peristeri ble den første deltakeren klar for årets Eurovision. Etter at hun vant den nasjonale finalen på lille julaften 2020.

12. Portugal

Aldri før har Portugal stilt med en låt på engelsk. Bandet The Black Mambas representerer landet med låten «Love Is On My Side» vant den nasjonale finalen etter at juryen og telefonstemmene hadde blitt slått sammen. Hadde telefonstemmene bestemt alene hadde ikke bandet stått på scenen i kveld. Det var nemlig artisten NEEV og hans «Dancing In The Stars» folket ville ha.

13. Bulgaria

Mange vil nok tenke på Billie Eilish når de hører stemmen og låten til Bulgarias håp Victoria. Låten har en tydelig referanse til Eilish i stil og vokal. Hun er også en av de store favorittene i årets konkurranse. Den tidligere X Factor deltakeren skulle, som en rekke andre av årets artister, deltatt i fjor. Nå får hun en ny sjanse. Den nasjonale kringkasteren i Bulgaria arrangerte en konkurranse på Youtube-kanalen til Victoria, der seerne fikk bestemme hvilke låt som skulle representere landet. Blant 6 låter ble det «Growing Up Is Getting Old» som ble valgt.

Victoria på andre generalprøve for Eurovision 2021, Rotterdam Ahoy, 14. mai 2021.
Foto: Thomas Hanses / EBU

14. Finland

Det er ikke første gang Finland stiller med hardrock i Eurovision Song Contest. I 2006 vant de for første, og hittil eneste gang, med låten «Hard Rock Halleluja» som bandet Lordi fremførte fult utkledd i monsterkostyme. I etterkant av seieren har ikke Finland hatt like stor suksess i musikkonkurransen.

15. Latvia

Noen artister drømmer om å delta i Eurovision mer enn andre. Latviske Samanta Tina har prøvd å få representere landet fem ganger før hun i 2020 vant den nasjonale utvelgelsen «Supernova». Hun stiller med låten «The Moon Is Rising», som hun kaller en hyllest til kvinnen, alle kvinner.

16. Sveits

Nest sist ut i kveldens semifinale er storfavoritten Gjon's Tears og hans franske ballade «Tout l'univers». Sveits, sammen med Frankrike, Italia og Malta bytter på å toppe bettinglistene. I finalen har han lovet å gjøre noe han aldri har gjort før. Går han videre, eller må noen tørke Gjon's tårer?

17. Danmark

Sist ut er våre nordiske naboer i sør, Danmark. For første gang på ni år har vinnerlåten av danske Melodi Grand Prix toppet hitlistene i Danmark. Fyr & Flamme tar med seg 80-tallet i «Øve os på hinanden». Ikke siden 1997 har Danmark stilt med en låt helt på dansk.

Den andre semifinalen i Eurovision Song Contest kan du se 21:00 på NRK1

Kulturstrøm