Hopp til innhold

Ny selvbiografi kan røpe «The Stig»s hemmelige identitet

Hvem skjuler seg bak hjelmen? har «Top Gear» seere lurt på i årevis. Nå kan hemmeligheten stå for fall da «The Stig» planlegger å gi ut sin selvbiografi.

cameron Diaz, The Stig og Tom Cruise på Top Gear.

Selv ikke da Cameron Diaz og Tom Cruise testet sine kjøreegenskaper i «Top gear» fikk de vite «The Stig»s hemmelige identitet.

Foto: BBC / Ap

My dad is the Stig

Den myteomspunne Stig gir også penger i kassa for BBC i form av merkevareprodukter som dette.

For seere av serien ”Top Gear”, som også blir sendt her på NRK, er den myteomspunne identiteten til sjåføren ”The Stig” noe som har blitt diskutert i årevis.

The Stig deltar i hvert program som testsjåfør, men det svarte visiret på hjelmen skjuler hans identitet, noe som har gjort ham til et velkjent varemerke for serien.

BBC som produserer serien, er derfor veldig påpasselige med å ikke å røpe hvem som skjuler seg bak hjelmen ettersom det kan minske seriens popularitet.

Se også:

Få kjenner identiteten

Richard Hammond og Jeremy Clarkson fra «Top Gear».

I oktober starter den 15. sesongen av «Top Gear» på NRK3, først introdusert av fire best-of-programmer som sendes fra midten av september.

Foto: Justin Leighton

Sin berømmelse til tross, føler ikke The Stig at han får utnyttet sitt økonomiske potensial – slik de andre programlederne visstnok gjør. For å bøte på dette akter han å gi ut en selvbiografi, skriver The Daily Mail.

Selvbiografien er nå blitt gjenstand for juridiske diskusjoner mellom BBC og The Stigs advokater. BBC frykter nemlig at boka kan bidra til å avsløre identiteten til den hemmelige sjåføren.

BBC sier det finnes en konfidensialitetsavtale som ikke tillater sjåføren å avsløre hvem han er.

Visstnok er det bare programlederne Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond, samt en håndfull BBC-sjefer som kjenner sjåførens egentlige identitet.

Se også:

Michael Schumacher eller Damon Hill?

Lenge er det blitt diskutert hvem som skjuler seg bak racerhjelmen, og BBC er flinke til å bidra til mystikken rundt identiteten. I forrige sesong sto den legendariske formel 1-kjøreren Michael Schumacher fram som The Stig, noe de senere sa bare var en spøk.

Seerne har også spekulert om formel 1-kjøreren Damon Hill er manen vak det svarte visiret, i tillegg til en rekke andre profilerte racerkjørere.

Den nåværende Stig er nummer to i rekkem. Original-Stig var stuntsjåføren Perry McCarthy, men han måtte kaste sin svarte hjelm da hans identitet ble avslørt i 2003.

Navnet Stig stammer visstnok fra programleder Jeremy Clarksons skoledager da alle nye elever fikk kallenavnet Stig.

Se også:

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)