Hopp til innhold

Seltzer: – Vi planla gjenforening med Turboneger

Turboneger planla å invitere Hank von Helvete ut på turne igjen i 2023, skriver Thomas Seltzer.

Hans-Erik Dyvik Husby

FRONTFIGUR: Hans-Erik Dyvik Husby ble verdenskjent med sin frontfigur Hank von Hell i Turbonegro.

Foto: Kyrre Lien / NTB

I en hyllest på Facebook til Hans-Erik Dyvik Husby kommer det frem fra tidligere bandkollega Thomas Seltzer, at Turboneger i hemmelighet planla gjenforening med «Hank von Helvete».

Manager til Hans-Erik Dyvik Husby bekreftet at den kjente artisten døde fredag.

Hans-Erik Dyvik Husby var tidligere frontfigur i bandet Turboneger, og gikk under artistnavnet «Hank von Helvete». I 2010 valgte han å gå ut av bandet.

– Vi har planlagt en jubileumsturne våren 2023 for å feire 25-årsjubileet til «Apocalypse Dudes», skriver Thomas Seltzer.

«Apocalypse Dudes» var bandets femte album, som ble utgitt i 1998.

Turboneger, Øyafestivalen 2008

Hank von Helvete var frontfigur i Turboneger, her på Øyafestivalen 2008

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

– Knust

Ideen om gjenforeningen skulle etter planen bli presentert for Dyvik Husby, Chris Summers og Pål Bøttger Kjærnes i løpet av de nærmeste månedene.

– Jeg har aldri vært så trist som i kveld. Knust. Hvil i fred min gale, sjarmerende, djevelske, urolige, elskelige, talentfulle og kloke lillebror. Siden du var en liten gutt, har du alltid hatt et sterkt ønske om å bli gjenforent med din mor. Jeg håper du er det nå, skriver Seltzer.

Seltzer var med på å starte bandet Turbonegro, der Dyvik Husby var vokalist i 17 år før han sluttet.

– Terapi redda livet mitt

Musiker og programleder Thomas Seltzer så frem til å dra på turne med Dyvik Husby i 2023 med bandet Turboneger.

I 2003 mottok bandet Spellemannsprisen i kategorien rock.

– Årene våre sammen var som en nonstop berg-og-dal-bane med knallhardt arbeid, skuffelser, fortvilelser, konflikter og gjensidig dysfunksjonalitet. Men også en saga om sterk brorskap. Der gutta vinner mot alle odds og skaper magi sammen. Magi som alltid vil leve videre i rock'n roll, skriver Seltzer på Facebook.

På Turbonegros offisielle Facebook-sider uttrykker bandet stor sorg over nyheten om at deres tidligere bandkollega er gått bort.

– Det er med stor sorg vi har mottatt den tragiske nyheten om at Hans-Erik «Hertis» Dyvik Husby er gått bort, heter det.

– Vi er takknemlige for tiden, øyeblikkene og magien vi delte med Hans-Erik i Turbonegro i årene 1993 til 2009.

Satte Norge på internasjonalt rockekart

I et intervju med NRK i 2010 fortalte Hans-Erik Dyvik Husby at han var veldig stolt av Turboneger.

– Jeg er veldig stolt av Turboneger, at vi som en gjeng norske forstads- og bygdegutter har turnert jorden rundt i mange år der vi klarte å erobre så mye planet, utkledd i dongeri. Vi klarte å bli en av Norges største kultureksporter og satte Norge på rockekartet internasjonalt. Det er jeg stolt av, fortalte Dyvik Husby den gang.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober