NRK Meny
Normal

«Michael» selger dårligere enn antatt

Den siste Michael Jackson-plata selger ikke så fort som plateselskapet hadde håpet.

Salgsplakat for Michael Jackson-albumet «Michael»

Salgsplakat for Michael Jackson-albumet «Michael».

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Michael Jackson: «Michael»

Albumet «Michael» har etter fem uker i salg bare solgt halvparten av det hitsamlingen «This is it» hadde gjort på samme tidspunkt.

Foto: Ap
Michael Jacksons This is it-CD

Samleplata «This is it» hadde etter fem uker solgt omtrent 890.000 eksemplarer.

Foto: Sony Music / Scanpix/AP
Michael Jackson

Michael Jackson døde 25. juni 2009.

Foto: Joel Ryan / Ap
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Plateselskapet Sony Music skal før 2017 gi ut hele ti forskjellige Michael Jackson-plater. De har store forventinger til rettighetene de har betalt 200 millioner dollar for.

Bare halvparten av «This is it»

Det var beregnet at salget av Jacksons nye plate «Michael» ville selge bedre enn «This is it»-samlingen, som til nå har solgt 1,6 millioner i USA.

Sony Music sendte ut 900.000 eksemplarer av den nye plata i USA og regnet med at 400.000 av dem skulle være solgt i løpet av den første uka. Nå viser imidlertid ferske tall at albumet etter fem uker bare har solgt drøyt 430.000. På samme tidspunkt hadde samlinga «This is it» solgt dobbelt så mye.

På verdensbasis er det blitt trykket opp 3 millioner eksemplarer av albumet, men den nye plata selger altså ikke så fort som plateselskapet hadde håpet.

Les også:

Respektabelt

Salget i den femte uka, beregnet av Nielsen SoundScan, var bare på 27.000 eksemplarer.

«Michael» klarte å klatre til 3. plass på Billboard 200, mens singelen «Hold my hand» bare klarte å toppe med en 39. plass på singlelista Billboard Hot 100.

Salget av «Michael» er respektabelt, men ikke i nærheten av hvordan Jacksons plater solgte i kjølvannet av hans død i 2009.

- Veldig ulikt

Chuck Atkins, en av sjefene ved en stor radiostasjon i USA, tror blant annet at tvilen rundt ektheten av Jacksons stemme på innspillingene, kan ha hatt noe å si for salget. Han tror dette vil få konsekvenser for salget også framover.

- «Hold My Hand» høres ut veldig ulikt fra mye av den musikken som spilles på Topp 40-kanalene. Men situasjonen tatt i betraktning synes jeg albumet har gjort det godt. Hadde Jackson vært her og hatt muligheten til å turnére og komme i kontakt med publikum, ville situasjonen vært en helt annen, mener Rob Miller ved radiostasjonen WKTU i New York.

Flere kulturnyheter