NRK Meny
Normal

Seks tidligere «Bond-piker» samlet i Oslo

I forbindelse med 50-årsmarkeringen av James Bond-filmen «Thunderball», ble seks tidligere «Bond-piker» samlet i Oslo torsdag. – Det er som å være i vår egen klubb, sa Britt Ekland.

Filmen «Thunderball», «Operasjon Tordensky» på norsk, med Sean Connery i hovedrollen som James Bond hadde premiere i 1965. I anledning 50-årsmarkeringen samlet filmskribent og 007-fanatiker Morten Andreas Steinsgrimsen seks tidligere Bond-piker i Oslo torsdag.

Bond-piker i Oslo

JAMES BOND: Disse seks kvinnene har alle spilt i ulike James Bond-filmer. F.v. Luciana Paluzzi, Martine Beswick, Britt Ekland, Maryam d'Abo, Carole Ashby og Tonia Sotiropoulou.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Martine Beswick og Luciana Paluzzi fra «Thunderball», Maryam d'Abo fra «I skuddlinjen», Carole Ashby fra «Octopussy» og «Med døden i sikte», Britt Ekland fra «Mannen med den gylne pistol», og Tonia Sotiropoulou fra «Skyfall» har alle spilt den kjente kvinnrollen.

Se bildegalleri i toppen av saken.

Carey Lowell fra «Med rett til å drepe» skulle opprinnelig være til stede også, men flytrøbbel kom i veien.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Steingrimsen har fått tidligere kvinner som har spilt i Bond-filmer til Norge.

I anledning 50-årsmarkeringen til filmen «Goldfinger» i fjor var Margaret Nolan i Oslo.

– Det ligger mye jobb bak dette, men det var så populært i fjor at jeg tenkte vi kunne gjøre det igjen i år. Det var dessuten en fin anledning til å ha et UNICEF-arrangement samtidig også, sier Steingrimsen.

– Jeg er kjempeglad for å være her. Jeg elsker å møte de andre Bond-pikene, sa Martine Beswick.

– Det er som å være i vår egen klubb. Jeg er veldig stolt over å ha vært en Bond-pike, sa Britt Ekland.

Veldedighetsaksjon

Torsdag kveld arrangerer Steingrimsen i samarbeid med UNICEF og andre partnere en veldedighetsauksjon, hvor det skal selges flere gjenstander med tilknytning til James Bond-filmene.

Bond-pikene deltok torsdag formiddag på en pressekonferanse der de snakket om både opplevelsen av å være med i en James Bond-film og hvordan det har vært en del av livet deres siden.

Se et utdrag fra pressekonferansen under.

6 James Bond-piker møtte pressen i Oslo i anledning 50 års-jubileum for filmen Thunderball og premier for en ny versjon av filmen. Luciana Paoluzzi
Martine Beswik, Maryam d'Abo, Carole Ashby, Tonia Sotiropoulou og
Britt Ekland. (Carey Lowell rakk ikke pressekonferansen men er ogsp byen.)

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix