Hopp til innhold

Seks tidligere «Bond-piker» samlet i Oslo

I forbindelse med 50-årsmarkeringen av James Bond-filmen «Thunderball», ble seks tidligere «Bond-piker» samlet i Oslo torsdag. – Det er som å være i vår egen klubb, sa Britt Ekland.

Filmen «Thunderball», «Operasjon Tordensky» på norsk, med Sean Connery i hovedrollen som James Bond hadde premiere i 1965. I anledning 50-årsmarkeringen samlet filmskribent og 007-fanatiker Morten Andreas Steinsgrimsen seks tidligere Bond-piker i Oslo torsdag.

Bond-piker i Oslo

JAMES BOND: Disse seks kvinnene har alle spilt i ulike James Bond-filmer. F.v. Luciana Paluzzi, Martine Beswick, Britt Ekland, Maryam d'Abo, Carole Ashby og Tonia Sotiropoulou.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Martine Beswick og Luciana Paluzzi fra «Thunderball», Maryam d'Abo fra «I skuddlinjen», Carole Ashby fra «Octopussy» og «Med døden i sikte», Britt Ekland fra «Mannen med den gylne pistol», og Tonia Sotiropoulou fra «Skyfall» har alle spilt den kjente kvinnrollen.

Se bildegalleri i toppen av saken.

Carey Lowell fra «Med rett til å drepe» skulle opprinnelig være til stede også, men flytrøbbel kom i veien.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Steingrimsen har fått tidligere kvinner som har spilt i Bond-filmer til Norge.

I anledning 50-årsmarkeringen til filmen «Goldfinger» i fjor var Margaret Nolan i Oslo.

– Det ligger mye jobb bak dette, men det var så populært i fjor at jeg tenkte vi kunne gjøre det igjen i år. Det var dessuten en fin anledning til å ha et UNICEF-arrangement samtidig også, sier Steingrimsen.

– Jeg er kjempeglad for å være her. Jeg elsker å møte de andre Bond-pikene, sa Martine Beswick.

– Det er som å være i vår egen klubb. Jeg er veldig stolt over å ha vært en Bond-pike, sa Britt Ekland.

Veldedighetsaksjon

Torsdag kveld arrangerer Steingrimsen i samarbeid med UNICEF og andre partnere en veldedighetsauksjon, hvor det skal selges flere gjenstander med tilknytning til James Bond-filmene.

Bond-pikene deltok torsdag formiddag på en pressekonferanse der de snakket om både opplevelsen av å være med i en James Bond-film og hvordan det har vært en del av livet deres siden.

Se et utdrag fra pressekonferansen under.

6 James Bond-piker møtte pressen i Oslo i anledning 50 års-jubileum for filmen Thunderball og premier for en ny versjon av filmen. Luciana Paoluzzi
Martine Beswik, Maryam d'Abo, Carole Ashby, Tonia Sotiropoulou og
Britt Ekland. (Carey Lowell rakk ikke pressekonferansen men er ogsp byen.)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober