NRK Meny
Normal

Seks artister skal skrive din sang

Seks norske artister er klare for å ta i mot dine bilder og historier. Nå trenger de bare inspirasjon fra deg.

Musikerne er med på prosjektet «Postkort 2012 - Sangen om Norge». Publikum kan sende inn bilder og historier på vår blogg som du finner her.

Artistenes oppgave er å velge et bilde som de finner inspirasjon i, og deretter skrive en sang basert på bildet og den innsendte teksten. Mellom ti og femten artister skal delta i prosjektet, og nå er seks artister med på «Postkort 2012 - Sangen om Norge».

Jan Eggum

Jan Eggum er en av Norges mest kjente visesangerne, og han er fortsatt en viktig artist etter snart 40 år på scenen. Eggum har hatt en eventyrlig karriere, og nå er han klar for dine bidrag.

– Det høres veldig spennede ut. Det er litt på samme måten som jeg arbeider. Ideene er der, men jeg trenger en historie å knytte dem til, sier Eggum til NRK.

1976: Jan Eggum kommer med sitt andre album, Trubadur.

Unge Jan Eggum er noen år eldre, og er klar for 'Postkort 2012 - Sangen om Norge'.

Foto: NTB / SCANPIX

Samsaya

– Det første jeg tenker på er rosetoget på Rådhusplassen i Oslo etter terrorangrepene. Der ligger det sterke bilder, tydelige minner, og mange historier å fortelle, sier Samsaya til NRK.

Den indisk-norske artisten har blitt en av de store, norske musikerne siden hennes debutplate «Shedding Skin» i 2004.

Hun vil ikke bestille en spesiell historie, men tar gjerne i mot dystre temaer. Samsaya vil gjerne snu en mørk historie til en sang andre kan hente styrke fra.

Samsaya på Steinkjerfestivalen 2010

Samsaya vil ha en mørk historie fra dere som sender inn til Postkort 2012 - Sangen om Norge.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Elvira Nikolaisen

– Vi må bli grepet av historien, men det kan være hva som helst. Kanskje det holder med et bilde av en blomst, sier Elvira til NRK.

Elvira Nikolaisen slo i gjennom i 2006 med braksuksessen «Quiet exit», som høstet hele fire spellemannominasjoner i 2007. Hun planlegger en duett sammen med rockemusiker Anton Ruud.

– Jeg vil at sangen skal bli noe annerledes. Kanskje det til og med blir noen gitarriff. Anton Ruud er litt «badass», ler Elvira.

Elvira Nikolaisen

Elvira er skal lage rockeduett for 'Postkort 2012 - Sangen om Norge'.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Rasmus Rohde

– Jeg vil gjerne at barn sender inn bilder av noe som er spesielt for dem, sier barnemusiker og dramatiker Rasmus Rohde.

Rasmus er et multitalent som har gitt ut to spellemannpris-belønte barneplater med gruppen «Rasmus og Verdens beste band», nemlig «Kyssing e hæsli» og «Puppan te Pappa». Han har en oppfordring til barn og foreldre som vil dele en historie.

– Barna kan bare ta et bilde av noe de er glad i, for eksempel et kosedyr. Så kan mor eller far hjelpe til med å skrive en liten tekst til bilde.

Rasmus Rohde

Rasmus Rohde vil gjerne ha historier om barnas hverdag i Norge 2012.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Narum

– Vi gleder oss enormt til å dykke ned i historiene for å se hva som har kommet inn. Det skal bli veldig ålreit å få lov til å lete etter inspirasjon andre steder enn oppi eget hode, sier Narum til NRK.

Trioen beskriver sin egen musikk som en miks av viser og akustisk pop, med et snev av country.

Narum har allerede skrevet en sang basert på et innsendt bilde. Bildet viser fem år gamle Aleksander Rongved Berge som med tungt hjerte gravlegger en død mus.

– Det ligger noe universelt i dette bildet. Jeg gjorde akkurat det samme når jeg var liten, forteller låtskriver Lars Christian Narum.

Narum

Narum har skrevet en sang basert på et innsendt Postkort.

Foto: Promo

Stian Fjelldal

– Det er en ære å få være med på «Postkort 2012», sier Lyngdølingen Stian Fjelldal til NRK. Han slapp sitt debutalbumet «En altfor vakker park» i fjor.

Stian har også funnet et bilde han skal lage sang av. Bildet av en halvtom kirkegård i Lofotoen fikk tankene i gang hos Stian. Møtet mellom Stian og fotografen Klaus Skrudland kan du lese om her.

– Det er mye poesi og symbolikk i bildet og det er et veldig godt utgangspunkt for å skrive en sang sier Stian.

Slik kan du delta!

 • Last opp bildet og skrive historien selv her: Send oss ditt postkort
 • Send oss en bildemelding på telefonen med kodeord postkort til 1987.
 • Kontakt oss på e-post på adressen postkort@nrk.no
Stian Fjelldal

Bildet Stian Fjelldal (t.h.) valgte som inspirasjon for sin sang.

Foto: Montasje NRK/Klaus Skrudland/privat

Kulturstrøm

 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren
 • Romanfiguren Elling med dikt-debut

  Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg er aktuelle med samlingen «Leilighetsdikt for hjemløse», melder Cappelen Damm. Diktene er lagt i munnen på de to romanpersonene Elling og Alfons Jørgensen. Bøkene om Elling danner utgangspunkt for flere filmer, samt teaterstykker som settes opp i mange land.