NRK Meny
Normal

Seer-rekord for Fredrik Skavlan

Svenskene lot seg lokke i hopetall fredag kveld, og sørget for at Fredrik Skavlan kunne notere seg tidenes beste seertall med talkshowet «Skavlan».

Annna Anka hos Skavlan

Anna Anka har provosert svenskene med sine uttalelser om likestilling den siste uken, noen som ga fredagens Skavlan rekordoppslutning.

Foto: Suslin, Maja / Scanpix

Henrik Schyffert, Jay-Z og Fredrik Skavlan under torsdagens opptak til Skavlan i Stockholm.

Rapperen Jay-Z måtte innse at Hollywood-frue Anna Anka stjal mye av oppmerksomheten under fredagens Skavlan.

Foto: Suslin, Maja / Scanpix

1 604 000 svensker så programmet, noe som gjør at det totale seertallet blir 2 650 000 – nesten 200 000 mer enn ved premieren forrige uke.

LES OGSÅ: Se Anna Anka bli irettesatt hos Skavlan

– Det er helt fantastiske tall. Både Jay-Z og Anna Anka var gode seermagneter, sier prosjektleder Marianne Torp til nrk.no.

Nett-TV: Se fredagens program i sin helhet her

Størst i Sverige

I Norge var det 1 046 000 seere som valgte å se den amerikanske rapperen Jay-Z og Hollywood-fruen Anna Anka i «Skavlan»-studioet, nøyaktig det samme antallet som også fulgte med på sendingen fra denne siden av grensen forrige uke.

LES OGSÅ: Nesten 2,5 millioner så Skavlan-premieren

– Det er spesielt at det er akkurat på tusentallet det samme antallet. Men de må likevel nøye seg med å være det nest mest sette programmet denne uken – «Nytt på Nytt» vil alltid være størst, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til nrk.no.

I Sverige ble derimot «Skavlan» det mest sette programmet denne uken.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_9_25_10_25_56_2469.jpg

Anna Anka i aksjon hos Skavlan.

Mika kommer

Prosjektleder Marianne Torp lover at «Skavlan»-redaksjonen har flere godbiter på lur i også månedene som kommer :

- Vi har mange bra internasjonale gjester på bookinglisten utover høsten, lover hun.

Hun kan avsløre av popstjernen Mika er blant gjestene førstkommende fredag, det samme er australieren John Rendall, den tidligere eieren av «Christian the Lion», som har smeltet mange hjertet, blant annet på YouTube. (Klikk på linken for å se video)

Flere ser Gullrekka

Mens de norske seertallene holdt seg på stedet hvil for «Skavlan», var det hele 1 258 000 som valgte å se «Nytt på Nytt», nesten 30 000 flere enn forrige fredag.

LES OGSÅ: «Nytt på Nytt» forsatt kongen av fredagskvelden

Også «Beat for Beat» fortsetter å dra seere – hele 917 000 samlet seg foran skjermen for å se «Mamma Mia»-skuespillerne synge seg gjennom programmet.

Kulturstrøm

 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK
 • Vant verdens viktigste fiolinkonkur

  Diana Adamyan (18) fra Armenia vant søndag den prestisjetunge førsteprisen i årets Menuhin-konkurranse, det største en ung fiolinist kan oppnå. I juryen satt blant andre norske Henning Kraggerud. Australske Christian Li (10) er tidenes yngste vinner av juniorklassen, en pris han delte med 11 år gamle Chloe Chua fra Singapore.

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form