NRK Meny
Normal

Seeb tilbake med ny låt etter Ibiza-suksess

Etter 14 år i musikkbransjen slo Seeb gjennom med et brak i 2015. Knappe to år senere er musikken deres strømmet 1.2 milliarder ganger, og i dag kom deres nye låt "Under your skin" som er den offisielle låten til årets x-games.

– De har latt låten vokse, sier gruppen Seeb.

På to år har norske Seeb blitt blant verdens mest spilte artister. Og nå har de lekt seg fram til sin nye låt. Tidligere skrev de for andre artister, men så ble de lei av alle leddene låten måtte gjennom før de fikk ja, så de startet med å lage låter selv.

Denne gangen har de laget låten med amerikanerne i R City. Det var med remiksen av "I took a pill in Ibiza" at 40-åringene virkelig slo gjennom.

Alder ikke i veien for suksess

De understreker at alder tydeligvis ikke står i veien for suksess og synes det er morsomt at to av dem har fjorten års erfaring som produsenter og låtskrivere.

Mens andre EDM-artister som Kygo og Allen Walker er kjent for å slå gjennom fra gutterommet, har Seeb en helt annen bakgrunn. De to eldste i gruppen er foreldre selv, men yngstemann som er kommet med nå er i tjueårene.

Nå har de kontakt med flere store navn innen musikkbransjen når de lager remiks.

– Jeg ble oppringt av Chris Martin, forteller Espen Berg. Og legger til at han ikke skjønte hvem som ringte med det samme.

Plutselig så jeg et fjes på min FaceTime som jeg kjente igjen, forteller han. Det var Chris Martin som var fornøyd med remiksen vår, men som lurte på om vi også kunne legge inn stemmen til Beyonce.

Spotify viktig for oss

– Hadde det ikke vært for Spotify, hadde vi ikke sittet her, sier Simen Eriksrud.

– De har latt låten vokse, sier han.

Niklas Strarndbråten sier at det nå blir spennende å se hvordan den nye låten fungerer og om den også tar av på samme måte. Han har store forventninger til at låten er den offisielle x-games låten.

Alle er enige om at det å være en del av DJ-verdenen betyr at du kan reise rundt og faktisk få feedback på det du har laget med en gang. Det synes de er kjempeflott.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: