NRK Meny
Normal

Secret Garden begeistret i Shanghai

Flere hundre fans i kø for å få autgrafer da Secret Garden spilte i Shanghai.

Secret Garden

En heldig Secret Garden-fan fikk møte Rolf Løvland i den norske paviljongen på EXPO 2010 i Shanghai.

Foto: handout

Secret Garden spilte for 7.500 inviterte på EXPO 2010 Shanghai i helgen.

Secret Garden spilte for 7.500 inviterte på EXPO 2010 Shanghai i helgen.

Foto: handout

Lørdag spilte Rolf Løvlands Secret Garden for et publikum på 7.500 på Verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai i Kina.

Kø for autografer

Søndag sto flere hundre i kø utenfor Norges paviljong for å få signert CD-er.

Secret Garden åpnet lørdagens forestilling med å fremføre EXPO-suiten «Norwegian Evening» sammen med Zhejiang Symfoniorkester. Dette er et klassisk musikkstykke hvor komponist Rolf Løvland har latt seg inspirere av blant annet norske folketoner med kinesisk og norsk instrumentering.

– Å være en del av EXPO og å få komponere musikken har vært en meget givende og spennende oppgave for Secret Garden. Både «Norwegian Evening» og «Powered By Nature» vil leve med Secret Garden i vårt videre musikalske liv, sier Rolf Løvland.

Spontan applaus

Secret Garden, som er populære i Kina, fikk både åpne og avslutte konserten. Da publikum hørte de første tonene til «Nocturne» kom applausen spontant fra salen.

Til slutt i forestillingen spilte Secret Garden «You Raise Me Up» og temalåten for den Norske Paviljongen på Verdensutstillingen i Shanghai, «Powered By Nature».

NB: Les mer om den norske paviljongen på Expo 2010 her!

Kulturstrøm

  • Staalesen kan vinne britisk pris

    Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).

  • Ariana Grande etter terroren

    Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

    Ariana Grande
    Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix