Hopp til innhold

Secret Garden begeistret i Shanghai

Flere hundre fans i kø for å få autgrafer da Secret Garden spilte i Shanghai.

Secret Garden

En heldig Secret Garden-fan fikk møte Rolf Løvland i den norske paviljongen på EXPO 2010 i Shanghai.

Foto: handout

Secret Garden spilte for 7.500 inviterte på EXPO 2010 Shanghai i helgen.

Secret Garden spilte for 7.500 inviterte på EXPO 2010 Shanghai i helgen.

Foto: handout

Lørdag spilte Rolf Løvlands Secret Garden for et publikum på 7.500 på Verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai i Kina.

Kø for autografer

Søndag sto flere hundre i kø utenfor Norges paviljong for å få signert CD-er.

Secret Garden åpnet lørdagens forestilling med å fremføre EXPO-suiten «Norwegian Evening» sammen med Zhejiang Symfoniorkester. Dette er et klassisk musikkstykke hvor komponist Rolf Løvland har latt seg inspirere av blant annet norske folketoner med kinesisk og norsk instrumentering.

– Å være en del av EXPO og å få komponere musikken har vært en meget givende og spennende oppgave for Secret Garden. Både «Norwegian Evening» og «Powered By Nature» vil leve med Secret Garden i vårt videre musikalske liv, sier Rolf Løvland.

Spontan applaus

Secret Garden, som er populære i Kina, fikk både åpne og avslutte konserten. Da publikum hørte de første tonene til «Nocturne» kom applausen spontant fra salen.

Til slutt i forestillingen spilte Secret Garden «You Raise Me Up» og temalåten for den Norske Paviljongen på Verdensutstillingen i Shanghai, «Powered By Nature».

NB: Les mer om den norske paviljongen på Expo 2010 her!

Kulturstrøm

 • Deler av Twitters kildekode lekket på nettet

  Utdrag av Twitters kildekode har blitt lekket på nettet, og det Elon Musk-eide selskapet leter nå etter den ansvarlige.

  Ifølge et rettsdokument ble deler av kildekoden lagt ut på den Microsoft-eide plattformen Github. Den brukes for deling av kode for programvareutvikling.

  Det skriver The New York Times.

  Kildekoden ble postet av en bruker som kalte seg «FreeSpeechEnthusiast». Ifølge Github ble koden fjernet fredag på forespørsel fra Twitter.

  Nå har Twitter bedt en domstol i California om å gi informasjon som kan identifisere personen bak «FreeSpeechEnthusiast», ifølge dokumentet som ble levert domstolen 24. mars.

  Github har ikke svart på Reuters' spørsmål om hvorvidt de har gitt Twitter denne informasjonen. Twitter har heller ikke svart på en forespørsel om kommentar. (NTB)