Se traileren fra NRKs nye storserie

Sopranos-stjernen Little Steven spiller i «Lilyhammer». Se den første traileren her.

Video Trailer for filmen Lilyhammer

Slik ser det ut når Frank Tagliano (Steven van Zandt) går fra en gangster-tilværelse i New York til en gangster-tilværelse i Oppland.

Storserien «Lilyhammer» er ikke klar før til neste år, men småklipp er begynt å dukke opp fra innspillingene.

Hovedrolleinnehaver Little Steven, eller Steve Van Zandt, er kjent som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og som mafiosoen og strippeklubbeieren Silvio i den prisbelønnede TV-serien «The Sopranos».

I 2012 dukker han opp som New York-gangsteren Frank Tagliano, som må gå i dekning i nettopp OL-byen Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA.

Slår seg opp som boss i Oppland

Trond Fausa Aurvåg og Little Steven

Frank Tagliano (Little Steven) og hans medhjelper Torgeir Lien, som spilles av Trond Fausa Aurvåg.

Foto: Rubicon

Han møter store utfordringer i overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York, til å bli arbeidsledig innvandrer i Oppland. Også i det norske bygdesamfunnet må han ty til gamle, skruppelløse metoder for å komme seg opp og frem.

Manusforfatterne fikk ikke umiddelbart med seg Little Steven, som var deres førstevalg til hovedrollen, for han hadde egentlig lagt pistolen på hylla og gjort seg ferdig med gangsterroller.

Men da han fikk manuset via kontakter i musikkmiljøet, var det likevel ikke mye overtalelse som skulle til før «Sopranos»-kjendisen sa ja.

– Jeg leste manuset og syntes det var en kjempegod idé. Jeg liker Norge veldig godt og tilbringer allerede mye tid her med flere bandprosjekter, sa Little Steven til NRK.no under innspilling i fjor.

LES OGSÅ: «Sopranos»-stjerne får hovedrollen i ny NRK-serie

Får følge fra kjente norske fjes

På veien får han hjelp av svært kjente fjes fra norske scener og lerreter. Trond Fausa Aurvåg spiller Franks medhjelper Torgeir Lien, som hjelper gangsteren å bygge seg et imperium i Opplands vakre natur. Steinar Sagen, kjent fra Radioresepsjonen, spiller Aurvågs Pattaya-boende bror.

Av andre kjente fjes, dukker Marian Saastad Ottesen opp som Franks norsklærer. Sven Nordin spiller en lokal forretningsmann som blir involvert i mer eller mindre lyssky prosjekter sammen med Frank, mens Anne Krigsvoll er lensmann i Lillehammer.

LES OGSÅ: Norsk stjernelag mot Little Steven

Kyrre Hellum har rollen som politibetjent ved politistasjonen og spiller dessuten i band, mens Fridtjov Såheim spiller Franks saksbehandler ved NAV - en fyr som ikke liker at folk tenker utenfor boksen når det gjelder norsk regelverk.

Serien vil gå over åtte episoder, og er planlagt å starte til neste år.

LES OGSÅ: Vil du være Little Stevens stand-in?

Kulturstrøm

 • Enda en norsk roman blir teater

  «Regn» av Stig Holmås blir teaterstykke på Den Nationale Scene. Romanen handler om to brødre som vokser opp i Bergen på 50-tallet og fikk gode anmeldelser da den kom for ti år siden. Forfatteren lover at replikkene blir på tidsriktig dialekt, sier han til Bok365. Apropos dialektdiskusjonen om Stavanger-serien «Lykkeland».

  Regn av Stig Holmås
  Foto: Gyldendal
 • «Lothepus» vann språkpris

  Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe til årets vinner av Dialektprisen. – Han nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen, seier leiar Fredrik Hope.

  Leif Einar "Lothepus" Lothe
  Foto: Even Norheim Johansen / NRK
 • Norsk motemerke entrer Paris

  Norwegian Rain åpner flaggskipsbutikk i Paris. Fra før har designerne Alexander Helle og T-Michael åpnet tilsvarende i hjembyen Bergen og i Oslo, i tillegg til at de er til stede i butikker i 18 land. – Drømmen vår er blitt virkelighet, 70 meter inn i en blindgate i et smug midt i Paris, sier Helle til Melk & Honning. Nå planlegges også skokolleksjon i samarbeid med Paris-butikken Bonne Guele.