NRK Meny
Normal

Se traileren fra NRKs nye storserie

Sopranos-stjernen Little Steven spiller i «Lilyhammer». Se den første traileren her.

Video Trailer for filmen Lilyhammer

Slik ser det ut når Frank Tagliano (Steven van Zandt) går fra en gangster-tilværelse i New York til en gangster-tilværelse i Oppland.

Storserien «Lilyhammer» er ikke klar før til neste år, men småklipp er begynt å dukke opp fra innspillingene.

Hovedrolleinnehaver Little Steven, eller Steve Van Zandt, er kjent som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og som mafiosoen og strippeklubbeieren Silvio i den prisbelønnede TV-serien «The Sopranos».

I 2012 dukker han opp som New York-gangsteren Frank Tagliano, som må gå i dekning i nettopp OL-byen Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA.

Slår seg opp som boss i Oppland

Trond Fausa Aurvåg og Little Steven

Frank Tagliano (Little Steven) og hans medhjelper Torgeir Lien, som spilles av Trond Fausa Aurvåg.

Foto: Rubicon

Han møter store utfordringer i overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York, til å bli arbeidsledig innvandrer i Oppland. Også i det norske bygdesamfunnet må han ty til gamle, skruppelløse metoder for å komme seg opp og frem.

Manusforfatterne fikk ikke umiddelbart med seg Little Steven, som var deres førstevalg til hovedrollen, for han hadde egentlig lagt pistolen på hylla og gjort seg ferdig med gangsterroller.

Men da han fikk manuset via kontakter i musikkmiljøet, var det likevel ikke mye overtalelse som skulle til før «Sopranos»-kjendisen sa ja.

– Jeg leste manuset og syntes det var en kjempegod idé. Jeg liker Norge veldig godt og tilbringer allerede mye tid her med flere bandprosjekter, sa Little Steven til NRK.no under innspilling i fjor.

LES OGSÅ: «Sopranos»-stjerne får hovedrollen i ny NRK-serie

Får følge fra kjente norske fjes

På veien får han hjelp av svært kjente fjes fra norske scener og lerreter. Trond Fausa Aurvåg spiller Franks medhjelper Torgeir Lien, som hjelper gangsteren å bygge seg et imperium i Opplands vakre natur. Steinar Sagen, kjent fra Radioresepsjonen, spiller Aurvågs Pattaya-boende bror.

Av andre kjente fjes, dukker Marian Saastad Ottesen opp som Franks norsklærer. Sven Nordin spiller en lokal forretningsmann som blir involvert i mer eller mindre lyssky prosjekter sammen med Frank, mens Anne Krigsvoll er lensmann i Lillehammer.

LES OGSÅ: Norsk stjernelag mot Little Steven

Kyrre Hellum har rollen som politibetjent ved politistasjonen og spiller dessuten i band, mens Fridtjov Såheim spiller Franks saksbehandler ved NAV - en fyr som ikke liker at folk tenker utenfor boksen når det gjelder norsk regelverk.

Serien vil gå over åtte episoder, og er planlagt å starte til neste år.

LES OGSÅ: Vil du være Little Stevens stand-in?

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter