NRK Meny
Normal

Se torsken!

Ikke gå glipp av Lises lettsaltede torsk med egg- og baconsmør.

Lettsaltet torsk
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Lettsaltet torsk med egg- og baconsmør

 

Til fire personer trenger du:

1 kg lettsaltet torskefilet

200 g bacon

3 egg, hardkokte

100 g smør

hakket frisk basilikum

kvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Skjær torsken i pene benfrie serveringsstykker. Skjær baconet i små biter og sprøstek det i smøret. Trekk pannen til side og tilsett hakket hardkokt egg. Frisk basilikum has i rett før servering.

Kok opp vannet til fisken og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke i ca. 7 minutter. Dra av skinnet før servering og kvern over litt pepper om du vil.

Server med egg- og baconsmør, kokte poteter eller potetmos. Velg grønnsaker etter ønske.

Tips:

La fiskestykkene renne av seg på et kjøkkenhåndkle før du legger dem over på tallerkener.