NRK Meny
Normal

Se torsken!

Ikke gå glipp av Lises lettsaltede torsk med egg- og baconsmør.

Lettsaltet torsk
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Lettsaltet torsk med egg- og baconsmør

 

Til fire personer trenger du:

1 kg lettsaltet torskefilet

200 g bacon

3 egg, hardkokte

100 g smør

hakket frisk basilikum

kvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Skjær torsken i pene benfrie serveringsstykker. Skjær baconet i små biter og sprøstek det i smøret. Trekk pannen til side og tilsett hakket hardkokt egg. Frisk basilikum has i rett før servering.

Kok opp vannet til fisken og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke i ca. 7 minutter. Dra av skinnet før servering og kvern over litt pepper om du vil.

Server med egg- og baconsmør, kokte poteter eller potetmos. Velg grønnsaker etter ønske.

Tips:

La fiskestykkene renne av seg på et kjøkkenhåndkle før du legger dem over på tallerkener.

Kulturstrøm

  • Furuholmen festivalutstiller

    Musiker i a-ha og billedkunstner Magne Furuholmen blir utstiller i årets Filmfestivalutstilling i Haugesund. Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den Norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri, og utstillingen åpner 19. august.

    Magne Furuholmen
    Foto: Guri Norstrøm / NRK
  • Samisk kunst på Nasjonalmuseet

    Nasjonalmuseet kjøper inn politiske verk av Máret Ánne Sara fra Kautokeino, skriver Sagat. Saras teppe av reinsdyrhoder med skuddhull i panna har figurert i offentligheten siden januar 2016. Nasjonalmuseet har også kjøpe flere andre samiske verk.

    Máret Ánne Sara
    Foto: Samuel Frode Grønmo / NRK