Hopp til innhold

Slik var Stones' tidligere besøk i Norge

Når The Rolling Stones går på scenen i Bærum i kveld, blir det rockebandets niende norgeskonsert. Slik var de foregående.

1965

The Rolling Stones landet på Fornebu flyplass 23. juni 1965, dagen før bandets to første konserter i Norge. Og de ble møtt av et hylekor ivrige fans.

Rolling Stones ankommer Fornebu i 1965.

1990

Det gikk 25 år før The Rolling Stones igjen holdt konsert i Oslo. – Billettene ble revet bort på et blunk, sier Dagsrevyens reporter i denne rapporten fra konserten på Valle Hovin.

Konsertene 8. og 9. august samlet 70.000 publikummere, og var en del av «Steel Wheels/Urban Jungle»-turneen.

Rolling Stones på Valle Hovin i 1990

1995

9. juni dette året returnerte The Rolling Stones til Valle Hovin, denne gang som en del av sin «Voodoo Lounge»-europaturné.

VG ga konserten terningkast fire og skrev at selv om bandmedlemmene var 206 år til sammen, var det «ingen spor av støv».

Rolling Stones-konsert på Valle Hovin. Dagsrevyen 9. juni 1995.

1998

– 250.000 watt filleristet 35.000 mennesker, rapporterte Dagsrevyen 2. august da Stones var tilbake på Valle Hovin tre år etter, nå i forbindelse med «Bridges To Babylon»-albumet.

NTBs anmelder Leif Gjerstad var skuffet, og skrev at bandet i lange perioder fremsto som «gamle menn med potensproblemer».

Rolling Stones på Valle Hovin i 1998

2006

– Hallaien Bergen! sa Mick Jagger til 20.000 fans i Bergen da han entret utendørsscenen på Koengen 1. september. Stones var på veien med sin «A Bigger Bang»-turné.

«Vått og vidunderlig» kalte NRKs anmelder Bård Ose opplevelsen, og skrev at bandet oppførte seg som «en gjeng guttunger som får lov til å gjøre det de aller helst har lyst til: å spille sammen i en rockeband».

Rolling Stones i Bergen i 2006

2007

Konserten på Valle Hovin 8. august 2007, også en del av turneen i forbindelse med albumet «A Bigger Bang», var ikke utsolgt, og svartebørshaier solgte billetter til under pålydende pris, meldte Dagsrevyen.

Det gjorde nok ikke mye for lommeboka til Stones – «A Bigger Bang»-turneen hadde nemlig allerede blitt tidenes mest innbringende turné.

The Rolling Stones hadde per november 2006 tjent vel 2,8 milliarder kroner, etter 122 konserter foran over 3,5 millioner fans.

Valle Hovin var ikke utsolgt under Rolling Stones' konsert i 2007.

2014

I kveld returnerer Stones til en arena nær flyplassen de landet på første gang de kom til landet: De skal fylle Telenor Arena i Bærum.

Norgeskonserten er en del av «14 On Fire»-turneen, og den første etter pausen bandet tok da Mick Jaggers kjæreste L'Wren Scott døde brått i New York i mars.

Bandet har derfor allerede vært i Norge i en ukes tid i forkant av konserten for å øve.

Ryktene begynte å svirre allerede i går. De aldrende, men fortsatt store heltene, i The Rolling Stones, er i landet, mange dager før de starter sin nye europaturné med konsert på Fornebu. Og med ryktene startet også fansens jakt på stjernene...

PÅ JAKT: Norske The Rolling Stones-fans stormet til Filmparken på Jar etter at nyheten om at bandet øvet der spredte seg. Fra Dagsrevyen 21. mai 2014.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Nye retningslinjer frå Riksantikvaren

  Riksantikvaren har gitt ut nye retningslinjer for installasjon av solceller på verneverdige bygningar. Det gir håp for dei som ønskjer å kombinere solenergi og kulturarv. – Detter ikkje motstridande konsept, seier sjefen i Solcellespesialisten til Fremtidens Byggenæring.

 • Amerikanske myndigheter saksøker Amazon

  USAs konkurransetilsyn FTC går til søksmål mot Amazon, som tilsynet anklager for å bruke posisjonen sin innen netthandel til å svekke konkurransen.

  Søksmålet har vært ventet lenge etter årevis med anklager om at Amazon.com og andre teknologiselskaper bruker sin dominans innen nettsøk, sosiale medier og netthandel til å hindre konkurrerende bedrifter i å senke prisene. 17 delstater er med på søksmålet. (NTB)

  Amazon-logo på bygning i Tyskland
  Foto: Michael Sohn / AP