Hopp til innhold

Steinfeld: - Gorbatsjov sa jeg var den frekkeste journalisten da han var president

NRKs energiske utenrikskorrespondent er gjest i kveldens Skavlan. Her kan du få en sniktitt på hans uttalelser om Putin, sitt forhold til Gorbatsjov, samt hvordan hans jødiske familie ble forfulgt under krigen.

Steinfeld forteller om de store russiske lederne, og at han ble kalt den frekkeste journalisten.

NRK-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld startet sin karriere i Dagsrevyen allerede i 1976. Han er blitt et velkjent fjes for millioner av nordmenn som har fulgt nyhetene siden den gang.

Den legendariske korrespondenten med Russland som spesialfelt har den siste tiden igjen vært i midt begivenhetens sentrum. I kveld er Steinfeld er gjest hos Skavlan.

Evig Moskva-korrespondent

I løpet av Skavlan-intervjuet byr Steinfeld på flere anekdoter fra sine mange år som utenrikskorrespondent for NRK.

– Gorbatsjov sa da han var 80 år, og pekte på meg, at den der fyren fra Norge var den frekkeste journalisten da jeg styrte landet, forteller Steinfeld i kveldens intervju.

Steinfeld forteller også om sine møter med Vladimir Putin og Dmitry Medvedev før de to var blitt russiske ledere.

– For noen går det fremover for i verden, de blir presidenter i Russland og greier, mens andre blir evige Moskva-korrespondenter, smiler han.

En åpenhjertig Steinfeld forteller også om hvordan hans jødiske familie ble satt i konsentrasjonsleiere under krigen, og hvordan dette har påvirket ham.

Se alle klippene under:

Hør hva han nå tenker om Putin:

Steinfeld om forholdet mellom Russland og verden, at nasjonalismen har kokt over i hodet på Putin

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB