Hopp til innhold

Se Shia LaBeouf se sine egne filmer

Som et performancekunstverk filmer Hollywoodstjernen seg selv i tre dager mens han ser de 29 filmene han selv har opptrådt i. Seansen kan nå følges direkte på nett.

Shia Labeouf, Berlin

PERFORMANCEKUNST: Skuespiller Shia LaBeouf, her under filmfestivalen i Berlin i fjor, gjennomfører i disse dager performancekunst ved å filme seg selv mens han ser alle sine egne filmer.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Shia LaBeouf

KUNST: Skuespiller Shia LaBeouf driver også med kunst ved siden av film. Nærmere bestemt performancekunst. Denne uka gjennomfører han #allmymovies, der han filmer seg selv mens han ser alle sine egne filmer.

Foto: Francois Mori / Ap

Den 29 år gamle skuespilleren Shia LaBeouf er kanskje mest kjent for rollen som Sam Witwicky i de tre Transformers-filmene «Transformers», «Transformers: Revenge of the Fallen», og «Transformers 3: Dark of the Moon», men han er også en tilhenger av performancekunst.

Denne uka startet han et filmmaraton der han ser alle sine egne filmer i baklengs rekkefølge, altså den nyeste først.

Det gjør han på Angelika Film Center i New York mens han selv blir filmet. For publikum handler det altså om å se på skuespilleren mens han ser på alle filmene han har opptrådt i.

Performance er en uttrykksform innen billedkunsten som handler om å presentere virkelige hendelser som kunst, og som skjer i øyeblikket.

Se performancekunsten direkte på nett her.

Laster Twitter-innhold

29 filmer

Performancekunstverket blir kalt for #allmymovies og inneholder 29 filmer. På tirsdag klokka 12 amerikansk tid, startet han med «Man Down» fra 2015 og på torsdag klokka 17 avsluttes prosjektet med den japanske animasjonsfilmen «Nausicaä of the Valley of the Wind» fra 1984.

LaBeouf var selv ikke født i 1984, men han hadde en stemme i den engelske utgivelsen i 2005.

– Jeg syns det er ordentlig interessant å se hvordan Shia gjenvinner karrieren sin, sier Erik Rogers, en annen performanceartist til The Gothamist.

– Jeg er interessert i å se hvordan han vil reagere på sine egne filmer, for jeg tror han kommer til å piffe opp sin egen fremførelse, sier Rogers.

Her er hele listen over filmene LaBeouf skal se:

(artikkelen fortsetter under bildet)

Laster Twitter-innhold

Nytt kunstsamarbeid

Megan Fox og Shia LeBeouf i «Transformers: Revenge of the Fallen»

ACTIONHELT: Shia LaBeouf slo virkelig gjennom i Hollywood for rollene i Transformers-filmene. Her fra «Transformers: Revenge of the Fallen» med Megan Fox.

Foto: United International Pictures

Dette kunstverket er et nytt samarbeid mellom filmstjernen og Luke Turner og Säde Rönkkö Rönkkö. De tre samarbeidet også ved et tidligere performancekunstverk i 2014, som het #iamsorry.

#iamsorry gikk ut på at LaBeouf satt ved et bord ikledd smoking og gråt foran besøkende.

Skuespilleren er de siste årene blitt kjent for å gjøre oppsiktsvekkende og litt merkelige ting. Før visningen av filmen «Nymphomaniac» under filmfestivalen i Berlin i 2014, ankom Shia LaBeouf den røde løperen med en papirpose tredd nedover hodet med teksten «Jeg er ikke lenger berømt».

Kulturstrøm

  • Blir landets andre barnebibliotek

    Deichman Biblo Holmlia i Oslo åpner neste år og blir landets andre bibliotek der voksne ikke har adgang.

    Biblo-konseptet ble startet på Tøyen, og kom 2019 på Time for Kids' liste over de 50 beste stedene i verden for barn. Nå tas det ut i en ny bydel. Aldersgrensa på Deichman Biblio Holmlia blir mellom 10 og 13 år.