NRK Meny
Normal

Se politikerne framføre Lars Vaular

Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen er med på å framføre Lars Vaular-låten «Rett opp og ned» – uten å vite det selv.

Toppolitikere og NRK-programledere framfører Lars Vaulars «Rett opp og ned»

Etter en stri tørn i klipperommet kan du nå se toppolitikere og NRK-programledere framføre Lars Vaular-låten.

Enkeltord og halve setninger de har kommet med i politiske debatter har blitt spleiset sammen slik at de fremfører hiten bergensrapperens hit «Rett opp og ned». En tittel som kan henspille oppslutningen til de politiske partiene.

Valgkamp

Videoen skal nemlig brukes i forbindelse med valgkampen på NRK

– Vi diskuterte flere ulike ideer for hvordan vi kan nå fram til et ungt publikum, og endte opp med denne ideen. Vi tok kontakt med Lars Vaular, som syntes dette var en god idé, og han lot oss bruke låten, sier Asbjørn Aga, som er prosjektleder i NRKs markedsavdeling.

Han forteller at videoen er inspirert av lignende stunt som er gjort på Jimmy Fallon Show. De har laget flere nyinnspillinger av kjente hip hop-låter ved å ta i bruk uttalelser fra NBC-nyhetsanker Brian Williams.

Valgturné

Linn Sandberg Skarstein, som er prosjektleder for valget på NRK, sier at det legges opp til en fire uker lang valgkamp fram mot kommunestyre- og fylkestingsvalget 14. september.

– Vi reiser ut flere steder i landet, med sending fra et nytt sted hver gang. Vi satser stort, og skal videreføre det beste fra sist valg. Det betyr at vi tenker ungt, lokalt og bredde, sier hun.