Hopp til innhold

Se og Hør provoserer igjen

Spekulasjoner om Ari Behns kjærlighetsliv provoserer medie-Norge. - VG og Dagbladet er bare misunnelige, mener Se og Hør-redaktøren.

Se og Hør
Foto: Faksimile fra Se og Hør 20.01.09

Se og Hør

I artikkelen får Märtha vite at hun ikke trenger å være sjalu.

Foto: Faksimile fra Se og Hør 20.01.09
Se og Hør

Se og Hør har fem-seks brudd på god presseskikk bare på førstesiden, mener VG-redaktør Bernt Olufsen.

Foto: Faksimile fra Se og Hør 20.01.09

Denne uken spekulerer tilsynelatende Se og Hør i om Ari Behn har vært utro.

På forsiden av Se og Hør omfavner Ari Behn en ukjent kvinne, med overskriften "HVORFOR gjør du dette - ARI?".

Oppslaget møter kraftig kritikk i blant annet VG og Dagbladet.

På forsiden vises et kornete bilde tatt med telelinse i Stockholmsnatten. På bildet kan det se ut som om Ari Behn kysser en ukjent blondine. I fet overskrift slår det imot oss;” HVORFOR gjør du dette, Ari?”.

- Bryter god presseskikk

I form av et brev i bladets leder, undrer Se og Hør-redaktør Harald Haave seg over Ari Behn sine mediekrumspring den siste uken.

Haave kritiserer Ari for å ha gått over streken i angrepet på tidligere sousssjef Carl-Erik Grimstad, og ikke minst for å ha tatt en høyprofilert bytur i Stockholm sentrum med kvinne.

Les: - Grimstad er så godt som død

Les: Ville gjort alt en gang til

I dag kommer raset av motreaksjonar fra avisene som i forrige uke var talerør for Ari Behn sitt velregisserte mediestunt. VG-redaktør Bernt Olufsen hevder at Se og Hør har "fem-seks brudd på god presseskikk bare på førstesiden”.

- En trist og besynderlig form for journalistikk, sier Dagbladet-redaktør Anne Aasheim til VG.

- Dette er svinsk, sier Ari Behn til VG, om oppslaget som kom på trykk samme dag som dåpen til datteren Emma Tallulah.

Les: Emma Tallulah ble døpt

Mener pressen er misunnelig

Harald Haave tror Dagbladet og VG bare er misunnelige på Se og Hør-oppslaget.

- Jeg tror medie-Norge har ekstremt dårlig samvittighet, fordi de gjerne skulle laget dette selv. Men siden de har så sterke bindinger til kongehuset kan de ikke lage en slik sak, og de kan heller ikke være kritiske til kongehuset. Dette gjelder særlig for VG og Dagbladet, sier Haave til NRK.

- Jeg registrerer jo hva Bernt Olufsen sier, men jeg har mottatt mange sms-er og e-poster fra journalister i VG som synes dette er et godt stykke journalistisk arbeid, legger han til.

- Nesten morsomt

Redaktør for fagbladet Journalisten, Helge Øgrim, mener Se og Hør sitt oppslag grenser til å være morsomt.

- De gjør latterlig mye ut av latterlig lite. Bladet gir inntrykk av at det er noe ubehagelig rundt Aris bytur i Stockholm, mens det i teksten understrekes at ingenting kritikkverdig er skjedd. I tillegg følger en to-siders leder med bekymring vedrørende kongehuset. Det er jo nesten morsomt, sier Øgrim til NRK.

Han er også kritisk til Haaves leder. - Jeg tror ikke på Haave. Dette er en freidig markedsføring av bladet, og jeg tror han har skrevet dette med et ulveglis om kjeften, sier Øgrim.

Gir Ari skylden

Harald Haave mener Ari selv ville at oppslaget skulle komme på trykk.

- Etter at Se og Hør tok disse bildene, ringte vi til de som ble avbildet. Det samme gjorde Ari. Han ringte opp disse personene og sa at de kunne si hva de ville, og la ikke bånd på noen av de involverte. Jeg tror Ari ønsker at dette skal komme ut, sier Haave.

Les også: Ari sett av én million svensker

Hva synes du om Se og Hør sitt oppslag? Si din mening!

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)