NRK Meny
Normal

Se NRKs høstlansering direkte her

I formiddag presenterte NRK høstens tv-satsinger direkte. Se sendingen her.

Høstlansering, NRK 2014. Hovedpresentasjonen

SE HØSTLANSERINGEN HER: Se NRK presentere høstens tv-satsinger direkte i et show fra Marienlyst. Programledere er Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave.

Høsten er høytid for de store tv-satsingene, og i formiddag presenterer NRK hva statskanalen skal fylle sine tre kanaler med de kommende månedene.

Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave leder showet fra Marienlyst som du kan se direkte i videovinduet over fra kl 11.15.

DIREKTESENDINGEN ER OVER. SE DEN IGJEN I VIDEOVINDUET.

«Da KORK kom til bygda», dramathrilleren «Øyevitne», ny sesong av «Lilyhammer» og musikkonkurransen «The Hit» er blant statskanalens store satsinger i høst.

LES OGSÅ:

Disse artistene er med i The Hit

STJERNETUNGT: Jørn Hoel, Trine Rein, D.D.E. (her ved Bjarne Brøndbo), Alexander Rybak, Atle Pettersen og Helene Bøksle er blant artistene som er med i NRKs nye musikkreality «The Hit».

Foto: Berit Roald, Ned Alley, Heiko Junge, Fredrik Varfjell, Stian Solum Lysberg, Ned Alley / Scanpix

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP