Se Nico & Vinz hos Letterman

– Jeg ville elsket å dra til Oslo, sa David Letterman da Nico & Vinz kom på besøk. Se opptredenen her.

Tirsdag kveld var Nico & Vinz gjester under opptaket til David Lettermans talkshow i New York.

I natt fikk amerikanske tv-seere se Oslo-duoen framføre låta «In Your Arms» i studio.

– Våre neste gjester er en populær ung duo fra Oslo, Norge. Der er det vakkert. Hvorfor kan vi ikke dra til Oslo? sa den legendariske talkshowverten i introduksjonen av de norske artistene og henvendte seg til sin mangeårige orkesterleder Paul Shaffer, til latter fra salen.

Spiller for Obama i desember

I går ble det dessuten kjent at Nico & Vinz er blant artistene som skal opptre for Barack Obama og hans familie under tenningen av julegrana ved Det hvite hus 4. desember.

– En vellykket opptreden hos en av verdens største talkshows skader ikke akkurat renommeet til Nico & Vinz. Oslo-gutta jobber ryddig og konsentrert – de er jo inne i varmen hos amerikanerne når de i tillegg skal spille når Obama tenner julegrana i Washington om en snau uke, sier Ali Reza Soufi Pour, musikkanmelder i NRK P3.

Ali Reza Soufi Pour

– RYDDIG OG KONSENTRERT: NRK P3s musikkanmelder Ali Reza Soufi Pour synes Nico & Vinz jobber strukturert opp mot det amerikanske markedet.

Foto: Jon-Annar Fordal

Nico & Vinz' største suksess på det amerikanske markedet hittil er singelen «Am I Wrong», som i sommer nådde 4. plass på Billboard Hot 100.

«Am I Wrong» ligger denne uka på 40. plass på lista.

Oppfølgerlåta «In Your Arms» har imidlertid ikke har tatt av på samme måte, og innehar plass nummer 74.

Sliter med albumsalget

Duoens debutalbum under Nico & Vinz-navnet, «Black Star Elephant», ble lansert i USA i oktober, men de store salgstallene har uteblitt.

Albumet er ikke en gang på denne ukes Billboard-liste over de 200 mestselgende platene.

– Elefanten i rommet er at albumet ikke ble en suksess på Billboard-listen, og at både «In Your Arms» og «Am I Wrong» faller stadig på Billboard Hot 100-listen. Men jeg antar at Nico & Vinz-leiren har en langsiktig plan, avslutter Soufi Pour.

LES OGSÅ:

Nico & Vinz forteller om suksessen

SE INTERVJU: NRK møtte Nico & Vinz tidligere i høst for et lengre intervju om USA-suksessen.

Se den offisielle videoen til «In Your Arms»:

Kulturstrøm

  • Norsk Frost-sang fosser frem