Normal

Se musikkvideoen til Agnete Johnsens «Icebreaker»

Her er musikkvideoen til Norges Melodi Grand Prix-håp.

Musikkvideoen til Agnete Johnsens Icebreaker.

SE VIDEO: Med «Icebreaker» skal Agnete Johnsen representere Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen 14. mai.

Lørdag 27. februar gikk Nessebyjenta Agnete Johnsen av med seieren i Melodi Grand Prix-finalen med låten «Icebreaker», og 14. mai skal hun representere Norge i den internasjonale finalen i Stockholm.

Nå er musikkvideoen til sangen klar.

Videoen ble spilt inn i Nesseby og Alta over to dager i mars, noe som blant annet førte med seg kraftig influensa for hovedpersonen selv.

Eksotisk for Norge

Agnete valgte å spille inn videoen på Finnmarksvidda både for å vise hvor hun selv kommer fra og for å formidle låten i en pakke som gjør den eksotisk og spennende for Norge.

– Som bonus er naturen og landskapet i fylket storslått og magisk, noe som tilfører dybde og en ekstra dimensjon i videoen, sier hun til VG i mars.

Selve sangen har Agnete dedikert til venninnen sin, og handler om det å slite psykisk. Det ønsket hun å gjenspeile i musikkvideoen.

– Vi har prøvd å videreføre det de gjorde på scenen i Oslo Spektrum, og visualisere følelsene i sangen, sa regissør Elle Márjá Eira.

En vinner

Johnsen har allerede vunnet en versjon av Melodi Grand Prix tidligere. I 2008 vant hun både den norske og nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior med sangen «Oro jaska beana».

I 2014 vant hun også «Skal vi danse», som den yngste vinneren noensinne.

Romania kastet ut

Ovidu Anton Romania

DELTAR IKKE: Ovidu Anton må holde seg hjemme i år.

Foto: TVR

En nasjon som Agnete Johnsen ikke kommer til å kjempe om i Stockholm neste måned er Romania. Tidligere i dag ble det klart at en gjeld på nesten 135 millioner kroner har ført til at landet ikke lenger får delta i årets finale.

– Vi er skuffet over at alle våre forsøk på å finne en løsning på situasjonen har vært forgjeves ettersom den rumenske regjeringen ikke har gitt respons, sier den europeiske kringkastingsunionen (EBU), Ingrid Deltenre, til Eurovisions hjemmeside.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

SEIER: Her synger Agnete vinnerlåten fra den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen