Se musikkvideoen til Agnete Johnsens «Icebreaker»

Her er musikkvideoen til Norges Melodi Grand Prix-håp.

Musikkvideoen til Agnete Johnsens Icebreaker.

SE VIDEO: Med «Icebreaker» skal Agnete Johnsen representere Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen 14. mai.

Lørdag 27. februar gikk Nessebyjenta Agnete Johnsen av med seieren i Melodi Grand Prix-finalen med låten «Icebreaker», og 14. mai skal hun representere Norge i den internasjonale finalen i Stockholm.

Nå er musikkvideoen til sangen klar.

Videoen ble spilt inn i Nesseby og Alta over to dager i mars, noe som blant annet førte med seg kraftig influensa for hovedpersonen selv.

Eksotisk for Norge

Agnete valgte å spille inn videoen på Finnmarksvidda både for å vise hvor hun selv kommer fra og for å formidle låten i en pakke som gjør den eksotisk og spennende for Norge.

– Som bonus er naturen og landskapet i fylket storslått og magisk, noe som tilfører dybde og en ekstra dimensjon i videoen, sier hun til VG i mars.

Selve sangen har Agnete dedikert til venninnen sin, og handler om det å slite psykisk. Det ønsket hun å gjenspeile i musikkvideoen.

– Vi har prøvd å videreføre det de gjorde på scenen i Oslo Spektrum, og visualisere følelsene i sangen, sa regissør Elle Márjá Eira.

En vinner

Johnsen har allerede vunnet en versjon av Melodi Grand Prix tidligere. I 2008 vant hun både den norske og nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior med sangen «Oro jaska beana».

I 2014 vant hun også «Skal vi danse», som den yngste vinneren noensinne.

Romania kastet ut

Ovidu Anton Romania

DELTAR IKKE: Ovidu Anton må holde seg hjemme i år.

Foto: TVR

En nasjon som Agnete Johnsen ikke kommer til å kjempe om i Stockholm neste måned er Romania. Tidligere i dag ble det klart at en gjeld på nesten 135 millioner kroner har ført til at landet ikke lenger får delta i årets finale.

– Vi er skuffet over at alle våre forsøk på å finne en løsning på situasjonen har vært forgjeves ettersom den rumenske regjeringen ikke har gitt respons, sier den europeiske kringkastingsunionen (EBU), Ingrid Deltenre, til Eurovisions hjemmeside.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

SEIER: Her synger Agnete vinnerlåten fra den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Kulturstrøm

  • Trump forbyr handel med TikTok

    I USA har Donald Trump utstedt en presidentordre som forbyr handel med de kinesiske mobilappene TikTok og WeChat etter 21. september. Trump sier at appene er en trussel mot USA og kan brukes til å spre feilinformasjon som gagner Kina.

  • Jesus-portrett blir musikal

    Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

    Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
    Foto: TOLGA AKMEN / AFP