NRK Meny
Normal

Se musikkvideoen til Agnete Johnsens «Icebreaker»

Her er musikkvideoen til Norges Melodi Grand Prix-håp.

Musikkvideoen til Agnete Johnsens Icebreaker.

SE VIDEO: Med «Icebreaker» skal Agnete Johnsen representere Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen 14. mai.

Lørdag 27. februar gikk Nessebyjenta Agnete Johnsen av med seieren i Melodi Grand Prix-finalen med låten «Icebreaker», og 14. mai skal hun representere Norge i den internasjonale finalen i Stockholm.

Nå er musikkvideoen til sangen klar.

Videoen ble spilt inn i Nesseby og Alta over to dager i mars, noe som blant annet førte med seg kraftig influensa for hovedpersonen selv.

Eksotisk for Norge

Agnete valgte å spille inn videoen på Finnmarksvidda både for å vise hvor hun selv kommer fra og for å formidle låten i en pakke som gjør den eksotisk og spennende for Norge.

– Som bonus er naturen og landskapet i fylket storslått og magisk, noe som tilfører dybde og en ekstra dimensjon i videoen, sier hun til VG i mars.

Selve sangen har Agnete dedikert til venninnen sin, og handler om det å slite psykisk. Det ønsket hun å gjenspeile i musikkvideoen.

– Vi har prøvd å videreføre det de gjorde på scenen i Oslo Spektrum, og visualisere følelsene i sangen, sa regissør Elle Márjá Eira.

En vinner

Johnsen har allerede vunnet en versjon av Melodi Grand Prix tidligere. I 2008 vant hun både den norske og nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior med sangen «Oro jaska beana».

I 2014 vant hun også «Skal vi danse», som den yngste vinneren noensinne.

Romania kastet ut

Ovidu Anton Romania

DELTAR IKKE: Ovidu Anton må holde seg hjemme i år.

Foto: TVR

En nasjon som Agnete Johnsen ikke kommer til å kjempe om i Stockholm neste måned er Romania. Tidligere i dag ble det klart at en gjeld på nesten 135 millioner kroner har ført til at landet ikke lenger får delta i årets finale.

– Vi er skuffet over at alle våre forsøk på å finne en løsning på situasjonen har vært forgjeves ettersom den rumenske regjeringen ikke har gitt respons, sier den europeiske kringkastingsunionen (EBU), Ingrid Deltenre, til Eurovisions hjemmeside.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

SEIER: Her synger Agnete vinnerlåten fra den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP