Se Monaco-bryllupet på NRK

Interessen er stor rundt prins Albert og Charlene Wittstocks bryllup på lørdag. NRK kommer med fyldige oppdateringer på TV og nett for å dekke bryllupsfesten i Monaco.

Charlene Wittstock og prins Albert

Prins Alberts giftemål med den 20 år yngre Charlene Wittstocks har ikke uventet skapt stor medieinteresse. NRK sender seremonien på lørdag.

Foto: Lewis Whyld / Ap

Alain Ducasse

Den franske mesterkokken Alain Ducasse er godt i gang med å forbrede bryllupsmiddagen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Bryllupet skal ha en prislapp på 400 millioner kroner og en lang liste kjendiser står på gjestelisten for det celebre arrangementet.

Brudeparet gifter seg to ganger og skal først gjennom en borgerlig seremoni på fredag. Men i størrelse er det borgelige giftemålet er bare en oppvarming å regne til det kirkelige bryllupet som skjer dagen etter.

Lang kjendisliste

NRK.no har en reporter på plass i fyrstedømmet som vil dekke bryllupet på nett. NRK1 sender hele bryllupet fra kl. 16.30 lørdag 2. juli.

Monaco står på hodet i dagene før vielsen og en lang liste av kjendiser har ikke gjort interessen fra pressen noe mindre. Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Demi Moore og Ashton Kuchter er bare noen av kjendisene som skal sette farge på bryllupet.

I tillegg kommer Frankrikes president Nicholas Sarkozy med sin gravide kone Carla Bruni og en lang rekke kongelige.

Hylles av tusener

Fra den norske kongefamilien er Haakon og Mette-Marit inviter, men svenskene stiller også mannsterkt. Kong Carl Gustav, dronning Silvia får med seg alle tre barna samt kronprinsesse Victorias mann Daniel til bryllupsfeiring i skatteparadiset.

Seremonien starter i kongefamiliens palass i Monaco der det er ventet 3500 tilskuere. Deretter reiser brudeparet til Sainte Dévote-kirken hvor flere hundre tusen kommer til å stå langs veien for å hylle de kongelige.

Til slutt setter prosesjonen kurs tilbake til palasset før det gjøres klart til middag og ball senere på kvelden.

Kulturstrøm

  • Grammy-prisen blir delt ut i april

    Den amerikanske musikkprisen Grammy blir delt ut i Las Vegas 3. april. Det melder The Recording Academy og kringkastaren CBS tysdag. Utdelinga skulle ha vore 31. januar, men blei utsett på grunn av pandemien.