NRK Meny
Normal

Se Monaco-bryllupet på NRK

Interessen er stor rundt prins Albert og Charlene Wittstocks bryllup på lørdag. NRK kommer med fyldige oppdateringer på TV og nett for å dekke bryllupsfesten i Monaco.

Charlene Wittstock og prins Albert

Prins Alberts giftemål med den 20 år yngre Charlene Wittstocks har ikke uventet skapt stor medieinteresse. NRK sender seremonien på lørdag.

Foto: Lewis Whyld / Ap

Alain Ducasse

Den franske mesterkokken Alain Ducasse er godt i gang med å forbrede bryllupsmiddagen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Bryllupet skal ha en prislapp på 400 millioner kroner og en lang liste kjendiser står på gjestelisten for det celebre arrangementet.

Brudeparet gifter seg to ganger og skal først gjennom en borgerlig seremoni på fredag. Men i størrelse er det borgelige giftemålet er bare en oppvarming å regne til det kirkelige bryllupet som skjer dagen etter.

Lang kjendisliste

NRK.no har en reporter på plass i fyrstedømmet som vil dekke bryllupet på nett. NRK1 sender hele bryllupet fra kl. 16.30 lørdag 2. juli.

Monaco står på hodet i dagene før vielsen og en lang liste av kjendiser har ikke gjort interessen fra pressen noe mindre. Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Demi Moore og Ashton Kuchter er bare noen av kjendisene som skal sette farge på bryllupet.

I tillegg kommer Frankrikes president Nicholas Sarkozy med sin gravide kone Carla Bruni og en lang rekke kongelige.

Hylles av tusener

Fra den norske kongefamilien er Haakon og Mette-Marit inviter, men svenskene stiller også mannsterkt. Kong Carl Gustav, dronning Silvia får med seg alle tre barna samt kronprinsesse Victorias mann Daniel til bryllupsfeiring i skatteparadiset.

Seremonien starter i kongefamiliens palass i Monaco der det er ventet 3500 tilskuere. Deretter reiser brudeparet til Sainte Dévote-kirken hvor flere hundre tusen kommer til å stå langs veien for å hylle de kongelige.

Til slutt setter prosesjonen kurs tilbake til palasset før det gjøres klart til middag og ball senere på kvelden.

Kulturstrøm

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Nytt nasjonalt 22. juli-minnesmerke

  Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene. Det blir plassert ved Høyblokka i Oslo, og består av en vegg med alle ofrenes navn og alder, i tillegg til et «gulv» av tromlet glass. Glassbitene symboliserer alt det knuste glasset i områdene rundt regjeringskvartalet etter at bomben gikk av. Forslag til minnesmerker etter terrorangrepene i 2011 har tidligere vakt mye debatt. Støttegruppa for 22. juli sier at dette minnesmerket er etterlengtet (NTB).

 • Terningkast fire til «Mamma Mia»

  Fansen vil kose seg, mener P3s filmanmelder om «Mamma Mia»-oppfølgeren, som er klar for norske kinoer. Hun fremhever Chers inntreden i filmen, og at Pierce Brosnan er spesielt god denne gangen. Heldigvis har sistnevnte fått færre sangnumre å bryne seg på. «Jeg liker at manusforfatterne siden sist har lært at Brosnans stemme ikke gjør seg så godt i full utfoldelse,» skriver anmelderen.

  Mamma Mia, Here We Go Again!
  Foto: Jonathan Prime