Hopp til innhold

Se Monaco-bryllupet på NRK

Interessen er stor rundt prins Albert og Charlene Wittstocks bryllup på lørdag. NRK kommer med fyldige oppdateringer på TV og nett for å dekke bryllupsfesten i Monaco.

Charlene Wittstock og prins Albert

Prins Alberts giftemål med den 20 år yngre Charlene Wittstocks har ikke uventet skapt stor medieinteresse. NRK sender seremonien på lørdag.

Foto: Lewis Whyld / Ap

Alain Ducasse

Den franske mesterkokken Alain Ducasse er godt i gang med å forbrede bryllupsmiddagen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Bryllupet skal ha en prislapp på 400 millioner kroner og en lang liste kjendiser står på gjestelisten for det celebre arrangementet.

Brudeparet gifter seg to ganger og skal først gjennom en borgerlig seremoni på fredag. Men i størrelse er det borgelige giftemålet er bare en oppvarming å regne til det kirkelige bryllupet som skjer dagen etter.

Lang kjendisliste

NRK.no har en reporter på plass i fyrstedømmet som vil dekke bryllupet på nett. NRK1 sender hele bryllupet fra kl. 16.30 lørdag 2. juli.

Monaco står på hodet i dagene før vielsen og en lang liste av kjendiser har ikke gjort interessen fra pressen noe mindre. Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Demi Moore og Ashton Kuchter er bare noen av kjendisene som skal sette farge på bryllupet.

I tillegg kommer Frankrikes president Nicholas Sarkozy med sin gravide kone Carla Bruni og en lang rekke kongelige.

Hylles av tusener

Fra den norske kongefamilien er Haakon og Mette-Marit inviter, men svenskene stiller også mannsterkt. Kong Carl Gustav, dronning Silvia får med seg alle tre barna samt kronprinsesse Victorias mann Daniel til bryllupsfeiring i skatteparadiset.

Seremonien starter i kongefamiliens palass i Monaco der det er ventet 3500 tilskuere. Deretter reiser brudeparet til Sainte Dévote-kirken hvor flere hundre tusen kommer til å stå langs veien for å hylle de kongelige.

Til slutt setter prosesjonen kurs tilbake til palasset før det gjøres klart til middag og ball senere på kvelden.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.