Se Mira som barnestjerne!

Mira Craig er aktuell med sin tredje plate. Men debuten hennes på fjernsyn var allerede i 1994. Se video.

Norsk-amerikanske Mira Craig debuterte i 2006 med albumet "Mira Mira". Siden har hun vært en synlig aktør i showbusiness her til lands, med tallrike opptredener på fjernsyn, i radio og i den trykte presse.

Men debuten på fjernsyn kom allerede i 1994 - da Mira som tolvåring var en av flere programledere i NRKs "Midt i smørøyet".

Mira Craig

Miras reaksjon da hun så seg selv i 'Midt i smørøyet'.

Foto: NRK
Klar med tredjeplate

- Jeg framførte en del låter i programmet, og jeg husker at jeg ble instruert i å synge så nasalt som mulig, for å gi stemmen min et særpreg. Så jeg holdt meg for nesa da jeg sang, sa Craig da hun torsdag var gjest i I kveld-studio.

Tilværelsen i rampelyset i "Midt i smørøyet" ga mersmak, og Craig satset på å slå gjennom som soloartist. Etter debuten i 2006 lanserte Craig oppfølgeren "Tribal Dreams" året etter.

To år senere er hun nå klar med tredjeplata "Ghetto Fairytale".

Blandet mottakelse

Albumet har fått blandet mottakelse. Terningkast tre i VG, to i Lydverket, samt firere i Aftenposten og Dagsavisen.

LES: Lydverkets anmeldelse av "Ghetto Fairytale"

Sistnevnte avis skrev sågar at "endelig får medie-Mira en pause", og at "musikk-Mira er tilbake".

Craig har nemlig den siste tida kommet med smykke- og solbrillekolleksjon, og det har vært stor ståhei rundt hennes rolle som dommer i TV2s "X-Factor".

- Musikken er det viktigste

Craig vedgår at det har vært mye oppmerksomhet rundt hennes person i det siste, og lite rundt musikken hun lager.

- Som artist vil jeg selvsagt ha oppmerksomhet, og media er veldig flink til å hoppe på og hause opp ting. Den siste tida har det vært mye blest rundt meg når jeg har sagt ja til oppdrag. Men musikken er for meg det viktigste, sier hun.

Se en redigert versjon av intervjuet med Mira Craig her:

Se hele sendinga fra 7. mai her!

Kulturstrøm

 • Verdens første forfatter var kvinne

  Enheduanna var prestinne og poet og levde i Mesopotamia for 4500 år siden. Forfatter Berit Hedemann og professor emeritus Jens Erland Braarvig snakker om hvordan historiens første forfatter har truffet dem med sine 4500 år gamle erotiske dikt. Hør samtalen her i Studio 2 på NRK P2.

  Mesopotamisk gudinne Nanna
 • Fikk Aschehougs barnebokpris

  Marianne Kaurin får Aschehougs pris for sitt forfatterskap. Forlaget sier at forfatteren bekrefter sin posisjon som en av våre aller mest lovende forfattere gjennom romanen hun kom med i høst; Syden. Prisen er på 30.000 kroner. Les NRKs Anne Cathrine Straumes anmeldelse av boka «Syden» her.

  Marianne Kaurin forfatterportrett
  Foto: Aschehoug forlag
 • Medlem av Salhuskvintetten er død

  Ole Mjelde døde onsdag, 93 år gammel. Mjelde var siste gjenlevende fra den legendariske gruppen Salhuskvintetten, skriver Bergensavisen. Salhuskvintetten var veldig populære på Vestlandet, men solgte plater over hele landet.