NRK Meny
Normal

Se de to første låtene fra Metallica-konserten

Metallica pangstartet den nesten utsolgte Valle Hovin-konserten med to låter fra kritikerroste «Master of Puppets».

Metallica pangstartet Valle Hovin-konserten med to låter fra kritikerroste «Master of Puppets».

GA PUBLIKUM KONTROLLEN: Under turneen «Metallica by request» får publikum stemme frem låtene på bandets hjemmeside. Oslo-konserten ble åpnet med «Battery» og «Master of Puppets».

Først ut var «Battery», en gammel trash metal-favoritt i heidundrende tempo. Så kom en av bandets mest kjente låter, tittellåten «Master of Puppets».

Dette kom nok ikke som noen stor overraskelse for fansen.

Under den pågående turneen «Metallica by request» får publikum lov til å stemme frem låtene på bandets hjemmeside.

Før Metallica gikk på scenen hadde Slayer, Mastodon, Ghost og Gojira gjort sitt beste for å varme opp det allerede sommervarme Oslo-publikumet.

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim