Hopp til innhold

Se justisministeren synge ut mot vold mot kvinner

Justisminister Anders Anundsen (Frp) tolker Simon & Garfunkels «Bridge Over Troubled Water».

Flere har kastet seg på sang-kampanjen, som er startet av ressurssenteret Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål (FOKUS) for å sette internasjonale kvinnespørsmål på dagsorden.

Tre Frp-statsråder har tatt utfordringen

Tidligere har to andre Frp-statsråder, nemlig barne-, likestillings og inkluderingsminister Solveig Horne og justisminister Robert Eriksson, levert sine bidrag. Også LO-leder Gerd Kristiansen, NHO-sjef Kristin Skogen Lund og Ap-topp Raymond Johansen har sunget ut mot vold mot kvinner.

Siste ut er altså justisminister Anundsen, som la ut sin mobilvideo etter å ha blitt utfordret av likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

– Vold mot kvinner er et samfunnsproblem som jeg vil stå opp og kjempe mot, selv om jeg i denne videoen benytter virkemidler jeg generelt er lite egnet til, sier Anundsen til TV 2.

Penger eller sang

Utgangspunktet for kampanjen er at en av tre vil oppleve seksuell eller annen form for fysisk vold minst en gang i løpet av livet sitt. De som blir utfordret må legge ut et sangbidrag innen 48 timer eller donere penger.

NRK Dagsrevyen hadde i forrige uke et innslag om slike kampanjer som sprer seg raskt på sosiale medier:

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.